Ciutat

Endesa demana a l’Ajuntament que assumeixi el 50% del deute restant de la factura de pobresa energètica

Endesa amenaça amb tallar el subministrament elèctric de les famílies vulnerables si les autoritats municipals no es fan responsables del deute restant

D.S

Endesa tallarà el subministrament elèctric a les famílies en situació de pobresa energètica si l’Ajuntament no es fa responsable del 50% del deute restant. L’empresa ha fet aquesta advertència pocs dies després d’haver anunciat la seva voluntat d’assumir el 50% del deute, en una carta enviada als diferents ajuntaments de la comarca i que, ràpidament, ha despertat el rebuig dels governs locals. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, critica que la mesura d’Endesa posi en el punt de mira als ajuntaments,  ja que l’empresa ha traspassat “tota la pressió” al món municipal, en una decisió que segons Farrés denota “una falta de sensibilitat cap a una problemàtica de tot un país”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Sabadell exigeix a la Generalitat que prengui posició en la problemàtica i es posi d’acord amb Endesa tal com es demanava després de l’aprovació de la llei 24/2015“La Generalitat ha de tenir fons per cobrir les necessitats d’aquestes famílies”, assegura.  No obstant això, en cas que la Generalitat i Endesa no arribin a un acord, assegura que no descarten “fer un front comú en el món municipal” per impedir que es talli la llum de les famílies vulnerables.

AFRONTAR LA POBRESA ENERGÈTICA

Arran de l’aprovació de la llei 24/2015, Endesa va declarar la seva intenció d’assumir el 50% del deute de la factura de la llum en aquelles famílies amb impagats i en situació de pobresa  energètica. L’empresa va començar a treballar en els ajuntaments on constaven més de 5 usuaris de serveis socials amb deutes de com a mínim 10.000 euros en factures, i Sabadell és una de les ciutats que es beneficien d’aquesta mesura. Des de l’aprovació de la llei, més de 2.400 informes han estat tramitats pels Serveis Socials Municipals.

Endesa va mostrar el seu interès a signar un compromís amb la Generalitat per tal de liquidar íntegrament el deute acumulat fins ara. Dos anys després de l’aplicació de la llei, i a falta d’un acord sòlid entre l’administració catalana i Endesa, l’empresa elèctrica ha tornat a mirar cap a les administracions municipals.

De moment, aquest setembre es convocarà un Consell d’alcaldes i alcaldesses per poder abordar la situació i així evitar deixar a cap família sense llum.

Comentaris
To Top