Ciutat

“Volen convertir l’oposició en insignificant”

La planta baixa dels grups municipals de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

Un anunci en privat del Govern als grups de l’oposició ha aixecat polseguera: l’executiu de la socialista Marta Farrés vol reduir l’espai dedicat als grups municipals a l’Ajuntament i traslladar-los al soterrani de l’edifici consistorial, segons denuncia l’oposició. ERC, Crida, Cs i Junts coincideixen que aquest moviment resta visibilitat a l’oposició –que representa la majoria dels regidors sabadellencs, 16 de 27 edils–.

La comunicació del Govern es va produir en la darrera junta de portaveus el passat mes de juliol. “Va ser un intercanvi verbal, en què se’ns va dir d’anar tots a baix per donar més espai a les dependències municipals”, asseguren fonts de l’oposició. Aquest agost s’han pres mides als despatxos existents. Des de l’Ajuntament apunten que encara “està tot obert” i que s’està pendent de l’estudi que han de fer els tècnics d’urbanisme per elaborar el projecte definitiu, que encara haurà d’esperar uns dies.

Crítiques en bloc

El que per al Govern és “una optimització d’espais”, per a ERC és un intent de “convertir l’oposició en insignificant”. El portaveu republicà i cap de l’oposició, Gabriel Fernàndez, considera que ajuntar tots els grups al soterrani suposa un retorn de “l’escenari bustista”, quan les formacions polítiques ja havien ocupat un espai mínim a l’Ajuntament.

Les dues plantes on hi ha grups municipals al consistori / LLUÍS FRANCO

Les paraules de Lourdes Ciuró, de Junts per Sabadell, no són menys gruixudes. Considera que–en referència als acords entre Junts i el PSC– que “quan els interesses, es fan els bons”, però després apareixen “tics absolutistes”. “A partir d’ara per reunir-nos amb entitats i fer d’oposició, com ho farem? Quedarem en un bar?”, lamenta. Aquesta doble vara de mesurar és una crítica compartida amb la Crida: “Primer intenten comprar l’oposició amb un discurs de dignificació i després ens volen fer fora de l’edifici consistorial”, apunten des de la formació anticapitalista. La Crida aposta per mantenir els espais actuals, com Ciutadans, que també veu en la mesura una “pèrdua de visibilitat” per al seu partit. En aquest sentit, els grups coincideixen que veuran disminuïda la seva capacitat d’acció i de control al Govern.

Advertència de Ciuró

Des de Junts, una de les formacions clau per la majoria del govern PSC-Podem, adverteixen que qualsevol modificació dels espais dels grups municipals tindrà conseqüències. Ciuró aposta per fer un front comú de l’oposició amb ERC, Crida i Cs i avisa el Govern sobre possibles pactes futurs: “Les majories són les que són… I enviar-nos al soterrani i encaixonar-nos a tots allà no és el millor missatge”, sentencia la líder de Junts.

Comentaris
To Top