Oci i cultura

‘Paper de Ceba’ es vesteix de Festa Major

Fragment de la història de Martí Sáiz sobre la Festa Major, amb alguns dels protagonistes del moment polític / DS

Un Godzila local (que no podem tenir el nostre propi llangardaix monstruós, a Sabadell?) destrueix el Mercat Central buscant víctimes entre els vianants terroritzats. No és una escena d’Apocalipsis Saballut 3, és la il·lustració de portada que ha creat l’il·lustrador Abel Carrasco per al tercer número de Paper de Ceba, la revista que explica històries de Sabadell en còmic.

La nova edició de Paper de Ceba –que dirigeix Ricard Efa i edita Novapress Edicions, l’editora del Diari de Sabadell– no està dedicada al terror, sinó, en gran part, a la Festa Major: sense voler ser un monogràfic, tres de les cinc històries de la revista estan enfocades a la festa gran de la ciutat. Es tracta de L’estrena, una història de gegants amb sorpresa, amb il·lustracions d’Àlex F. i guió de Ricard Efa; El Dos Cavalls, una història molt personal del dissenyador i dibuixant local Martí Sáiz, que s’estrena en el gènere amb un estil molt distintiu, que atreu i crea addicció; i El alma de la fiesta, ambientada a les Barraques, de la il·lustradora local Marta Mesas i guió de Pedro de Matos.

Portada del ‘Paper de Ceba’ / D.S

A més de la Festa Major, aquesta edició de Paper de Ceba obre amb la història de l’última participació del pilot sabadellenc Joan Fernàndez a les 24 hores de Le Mans, el 1973, il·lustrada per Ricardo Jurado i amb guió de Miquel Àngel Claveria. I, com a tancament de luxe, una història preciosa de Lorena Calderón, una il·lustradora ripolletenca formada a l’Escola Joso de Sabadell, en què una mare i una filla recorden la transcendència de Teresa Claramunt en la història de la lluita feminista.

Rafel Sabater, propietari de la llibreria Sabadell Còmics i ànima del gènere a la ciutat, signa el pròleg d’aquesta edició de Paper de Ceba. Segons Sabater, “teníem les idees molt clares: la revista havia de tenir un nivell artístic molt alt, una bona difusió i, sobretot, s’havia d’apel·lar a l’orgull de ser i sentir-se sabadellenc”, i, continua, “per la reacció dels compradors de la revista crec que hem aconseguit el nostre objectiu”.

Comentaris
To Top