Publicitat
FESTA MAJOR

Els més alts de la festa ara ballen, ara ballen

Els gegants de la ciutat / ÓSCAR ESPINOSA

La cançó popular diu: “El gegant del pi ara balla ara balla, el gegant del Pi ara balla pel camí”. Justament això és el que faran, cada dia de festa major, els gegants de Sabadell. Els que fa més anys que ballen són l’Avi i l’Àvia. A punt de complir 90 anys, van ser construïts per l’empresa barcelonina El Ingenio. 

Es van presentar a la ciutat, per primer cop, a la Festa Major de l’any 1919. Vestits de reis i amb perruca de cabell natural. D’aquí que cada any la perruquera de la Creu Alta Sílvia Simón pentini amb cura les trenes de la geganta quan s’acosta la Festa Major.

Posteriorment, han estat millorats per diversos artesans. La darrera ocasió, pel prestigiós geganter terrassenc Joan Grau del Petit Drac. De ben segur que aquesta parella seran l’atracció de la mainada, acompanyats de la resta de la colla, el Rober i l’Elisenda de 63 anys d’edat i dissenyats per Alexandre Cirici i Pellicer. 

La Salut i el Feliu són dos gegants sabadellencs que, com indica el seu nom, honoren els dos patrons de la ciutat. I el Vicentó, un gegantó que completa la colla de gegants que es van deixar veure ahir durant la celebració de l’Animalada al passeig de la Plaça Major. També ahir van presidir el Despertar de Festa Major i van sortir en cercavila en companyia dels capgrossos, El Dimoni, La Negreta, Els Bessons, El Gepetto i El Cantinflas.

Publicitat

La presència dels gegants serà continuada en diversos actes i hores del dia i de la nit. Un dels actes més bonics és el Sabaflaix Gegant, que tindrà lloc aquest divendres a les 21.30 h, una cercavila nocturna des del carrer de Gràcia fins a la Casa Duran. Abans, hauran fet els honors a les colles de cultura popular que participen de l’inici de festa.

Qui vulgui conèixer millor els gegants pot participar en el taller i plantada de gegants al Racó del Campanar, dilluns 9 a les 17 h. O pot esperar de nou la sortida d’aquests personatges a la gran cercavila, que tindrà lloc dissabte, des de la plaça de la Creu Alta, amb els trabucaires, grallers, danses i foc. Imprescindible!

Els gegants faran una nova aparició demà, dissabte 7, a la Cercavila de la Festa Major (Plaça de la Creu Alta) a les 17:45 h.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top