Esports

Arriben la cursa popular i la primera mitjà marató per relleus

Participants de la cursa popular en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

La més popular. Córrer pels carrers de la ciutat s’ha convertit en l’acte més participatiu de la Festa Major. Aquest any la cursa popular (41a edició) de 7 quilòmetres tornarà a fregar els 3.000 inscrits entre totes les proves. És una autèntica festa de l’atletisme. És cert que alguns s’ho prenen sota l’eslògan el que és important és participar i altres surten amb la intenció de fer un bon registre. Per això es van incorporar dues modalitats més específiques (14 quilòmetres) i la mitja marató (21 quilòmetres), a més de la cursa popular infantil amb diferents categories. 

Aquest any s’hi ha afegit una novetat: la primera mitja marató per relleus en diferents formats de tres persones: equip masculí, equip femení i doble mixt: 2 homes i una dona; 1 home i 2 dones. El recorregut no varia, amb sortida (diumenge, 9 h) i arribada al passeig de Sant Oleguer. Caldrà estar atents al tancament al trànsit de molts carrers durant la celebració de la cursa. 

Perquè tot sigui possible hi ha una autèntica feinada organitzativa abans, durant i després de les curses, amb un grapat de voluntaris cada any. Des de la incorporació de la prova de 21 quilòmetres, l’Associació de la Mitja Marató –fusió entre Joventut Atlètica Sabadell i Club Natació– n’assumeix l’organització. Un dels seus components és l’Àngel Viñeta, qui exerceix d’speaker des de fa 14 anys, agafant el relleu del mític, també sabadellenc, Josep Maria Antentas. 

L’Àngel va començar com a participant l’any 1981 “i mentre el cos aguantava preferia córrer”, però després va passar a col·laborar-hi d’una altra manera, aprofitant la seva gran experiència en el món atlètic. Sap donar-li ambient i un toc simpàtic a les proves. Ja són un clàssic les seves entrevistes als guanyadors. També és important el treball de la taula de control, on s’estableixen les classificacions. Una feinada des de fora a vegades poc valorada, però fonamental perquè la cursa sigui un èxit.  

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top