FESTA MAJOR

Roba Estesa: “Volem pujar als escenaris els temes tabú de la societat”

Les membres del grup, en un concert / CEDIDA

Nascut al Camp de Tarragona l’any 2011, el grup Roba Estesa es diu així des del 2014, ja que abans es deien Ai, carai!. Parlem amb Clàudia Garcia-Albea, violinista de la formació, abans del concert que les portarà a Sabadell.

‘Roba Estesa’, una expressió per al vostre nom. Vam aprofitar aquesta expressió que fa referència a les coses que no es poden dir perquè volem pujar als escenaris els tabús que no es poden dir a la societat per poder-ne parlar. Al final, quan parles de les coses que no es poden dir és quan les pots transformar i palpar.

Certs temes que fins ara no es tractaven actualment estan a l’agenda pública. La primera cosa que no estava normalitzada era que hi hagués una banda de tot ties. D’entrada, no ho vam fer expressament, però a poc a poc vam veure que no era habitual en el panorama en què ens movem. Pel fet de pujar als escenaris ja estàvem dient coses i trencant la consciència de la gent que ens anava a veure.

Com preveieu el concert de Sabadell? Portem la gira Orgull, amb temes de Desglaç i alguns de Descalces, però tots transformats en el directe que, de fet, sonen bastant diferent però l’essència és la mateixa. Sí que el concert està pensat per a un públic festiu i nocturn i això també fa que els temes creixin musicalment o siguin més potents, que els ritmes siguin més ràpids i el directe interpel·li el públic per poder crear alguna cosa conjuntament. 

Quin missatge vol transmetre ‘Desglaç’, el vostre últim disc? Com el nom indica, intenta desglaçar tot allò que roman congelat en les estructures de la societat. Parlar d’un desglaç també és parlar del que ve després, del que ens manté amb unes normativitats molt arrelades als nostres cossos, trenquem-les, veiem què apareix, transformem-les i mirem com podem construir alguna cosa nova.

Al vostre concert hi pot venir gent de totes les edats? Sí que el nostre directe està enfocat a l’oci nocturn, però, de fet, hem fet concerts en altres hores en què han vingut famílies. Per a nosaltres és molt important que el nucli familiar pugui assistir a aquest tipus d’actes i pugui veure aquesta diversitat sobre l’escenari.

El concert de Roba Estesa serà aquest diumenge 8 de setembre a les 23:50 h a l’Eix Macià. 

Comentaris
To Top