Ciutat

El govern fa una primera valoració positiva de Festa Major

L'alcaldessa, Marta Farrés, servint plats de fideuà aquest dissabte / VICTÒRIA ROVIRA

A falta de les dades finals, que es donaran a conèixer durant aquesta setmana, el govern municipal creu que ha estat una Festa Major “molt participativa”. Aquesta és una de les valoracions que ha fet l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, aquest dilluns.

“Ens preocupava que ens passessin dues coses: una era que la meteorologia no acompanyés, i l’altre és que que amb el pont la gent marxés, cosa que podria haver rebaixat la participació. Però ens hem passejat per tota la ciutat i hem vist moltíssima gent”, ha assegurat l’alcaldessa.

Els concerts haurien funcionat bé, per exemple, les primeres dades del govern apunten a que unes 15.000 persones haurien anat al concert de Bebe a l’Eix Macià. “La valoració és que un cop més, Sabadell i la ciutat s’han bolcat en la Festa Major”, ha dit Farrés.

Sense canvis

En principi, i a falta de les dades per poder decidir, l’objectiu de l’any vinent és introduir pocs canvis. “Hi ha coses que ens han fet arribar i que podriem reconduir l’any vinent”, ha dit l’alcaldessa, però ha afegit que “el model de festa està definit”.

Sobre les comissions preparatòries, Farrés considera que és un bon model i que continuarà funcionant de cara a la festa major vinent. El seu objectiu és seguir obrint-lo a més gent.

També seguiran a l’Eix Macià els concerts, i amb tota la seguretat les Barraques. “Les posis on les posis, generen impacte. Són dies durs pels veïns i hem de veure com abordar aquesta qüestió”, ha explicat Farrés. Tot i això, l’espai de l’Eix Macià és considerat un dels millors perquè normalment “es busca espais molt amplis, on el públic flueixi, i que hi hagi rotació”.

Els dos incidents

Sobre la batalla campal que es va viure la nit de dissabte a diumenge a l’Eix Macià, l’alcaldessa ha assegurat que el tema està en mans dels Mossos d’Esquadra, i que l’Ajuntament no emprendrà accions, només acompanyarà.

Quant al pregó, i les postures de les formacions independentistes, l’alcaldessa es manté ferm: “Ha d’haver una condemna dels fets ocorreguts el divendres i tot el que no sigui això, no servirà de res. Hi ha espais per reivindicar democràticament el que es vulgui, i de fet, hi ha hagut altres activitats on s’ha fet i tot s’ha desenvolupat bé”, ha assegurat Farrés.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top