Ciutat

Nou detinguts després d'una batalla campal a l'Eix Macià

[ALEIX PUJADAS | ALBERT ACÍN]

Una discussió entre dos grups de persones ha acabat en una batalla campal a l'Eix Macià. Els fets han tingut lloc aquesta matinada de diumenge i han acabat amb nou detinguts –un resident a Sabadell–, acusats de desordres públics i a tres d'ells, d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

Ha estat molt ràpid. Passades les 5 de la matinada, els concerts ja havien acabat, i les barraques i la fira ja estaven tancades. La guspira ha estat una discussió altiva entre dos grups de persones, que van acabar a cops, just davant de la cascada del llac del Parc Catalunya. Fonts dels Mossos d'Esquadra expliquen que en aquell moment, agents de la policia catalana i de la Policia Municipal es van aproximar en un intent de calmar els ànims, moment en què es van començar a realitzar llançament d'ampolles i objectes.

Les mateixes fonts assenyalen que el clima violent va pujar ràpidament i destaquen que fins a mig miler de persones es van veure involucrades en l'altercat, encara que no totes elles van realitzar llançaments. Alguns agents van rebre impactes quan volien desallotjar la zona i per això, quatre mossos i un policia municipal han resultat ferits lleus. Cap està greu però alguns seran baixa. El SEM ha enviat quatre unitats fins l'Eix Macià. Els serveis d'emergència han hagut d'atendre dues persones per haver viscut un atac d'ansietat.

Sis dels nous detinguts pels incidents han quedat en llibertat aquest diumenge. Els altres tres –que haurien participat directament en una agressió als agents– seguiran als calabossos fins demà, quan passaran a mans del jutge.

Publicitat

Encara en relació a les càrregues, a les xarxes socials s'han repetit les denúncies sobre l'actuació dels Mossos per part de persones que deien no estar involucrades en els fets.

Fonts policials destaquen la magnitud de l'altercat pel nombre de persones, però afegeixen que es tracta d'un incident aïllat que es produeix amb recurrència coincidint amb els finals de la nit de festes majors.

En mans del jutge

El regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, ha explicat que les imatges de les càmeres de seguretat -acabades d'estrenar- permetran esclarir què ha passat. L'Ajuntament les posarà a disposició judicial perquè només les pot veure un jutge.

"Una vegada vist el què ha passat, crec que és un encert haver posat les càmeres", ha explicat Rodríguez aquest diumenge al matí. El regidor espera que tinguin un efecte dissuasori perquè "d'aquí a un temps puguem visualitzar que si fas alguna cosa al carrer que no s'ha de fer, les coses tenen repercussions".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top