Vallès

Santa Perpètua presenta un contenciós administratiu per la llicència d’obres d’Amazon

Obres a la nau d'Amazon de Can Rabella / Óscar Espinosa

Nou capítol en l’enfrontament entre Santa Perpètua i Barberà per la instal·lació d’Amazon. L’Ajuntament perpetuenc ha presentat un contenciós administratiu contra la resolució de l’ajuntament de Barberà del Vallès que atorgava la llicència d’obres menors a l’empresa Amazon.

El focus del problema segueix sent el mateix: els possibles problemes de mobilitat que pot generar la implantació del nou centre de la multinacional nord-americana a la carretera B140 i a l’AP-7. Santa Perpètua considera que els municipis afectats i la Generalitat de Catalunya haurien “d’analitzar les possibles solucions de les afectacions que l’augment de trànsit generarà en aquests vials, ja saturats en hores puntes”.

Segons expliquen des del consistori, al mes de juliol es va tenir accés als expedients d’aquesta implantació, i aquesta anàlisi “referma la convicció de la corporació que en la tramitació d’aquest planejament s’han incomplert determinacions urbanístiques, informes preceptius i audiència a interessats que poden fonamentar l’anul·lació de les mateixes”.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, al·lega que “l’únic estudi de mobilitat relacionat amb l’expedient es va aprovar l’any 2003, amb anterioritat a la legislació de la mobilitat i, a més, es referia a una tipologia d’activitat que no es correspon amb la que finalment es vol implantar”.

“Tenim una posició favorable a la instal·lació d’empreses i activitats en el territori, però amb el benentès que cal complir condicions que evitin l’afectació de la mobilitat que està esdevenint un factor de creixent dificultat”, ha assegurat Garcia, que lamenta que la B140 i els enllaços d’aquesta amb l’AP-7 ja es troben saturats.

Barberà no es mulla de moment

El D.S. ha intentat contactar amb l’Ajuntament de Barberà del Vallès per saber què farà davant el contenciós administratiu que ha presentat Santa Perpètua. Per ara, el consistori barberenc no ha volgut fer cap declaració al respecte, però considera “legítima” l’actuació perpetuenca.

Comentaris
To Top