Oci i cultura

De ‘Quedem?’ a ‘Quedem!’

Després de l’èxit del musical Quedem?, que estava protagonitzat íntegrament per nois, el Teatre del Sol va estrenar divendres passat la versió femenina de la història –aquest cop amb una exclamació al títol–, que encara es podrà veure a la Sala Petita fins al 22 de setembre.

Les quatre protagonistes de ‘Quedem!’, al Teatre del Sol / LLUÍS FRANCO

Aquest subtil canvi de puntuació en el títol no és coincidència: “L’espectacle de les noies és més decidit, més directe. És un tren que engega i no para”, explica el director, Adrià Aguilera. Així, si Quedem? era una divertida sitcom centrada en com lliguen els nois o en les seves vivències laborals; Quedemés una comèdia musical molt més profunda, amb quatre dones apoderades parlant de les seves relacions i preocupacions sentimentals.

“Crec que fa un retrat molt bo de com són les dones del segle XX: són elles les qui porten les regnes de les relacions i les qui decideixen què volen i què no a la seva vida”, reflexiona Aguilera. Cadascuna de les quatre noies té a l’obra una personalitat molt marcada, que evolucionarà sobre l’escenari, descobrint a l’espectador matisos dels seus caràcters.

Dues històries creuades

El guió de Quedem!, segons explica Aguilera, tanca en certa manera “camins que havien quedat oberts a l’anterior espectacle” i, tot i que es relaciona amb l’obra anterior, evoluciona cap a una altra banda.

“Hi ha molts gags i referències de Quedem? a la nova obra, i també es mencionen alguns dels seus personatges”, diu el director, “per això recomano que qui pugui vagi a veure diumenge les dues obres seguides”.

Ja no queden entrades per a la sessió doble de diumenge; però sí que se’n poden comprar per a les funcions de les noies del divendres i dissabte a les 21.30 h. Les entrades es poden reservar per Internet o a la taquilla del teatre.

Comentaris
To Top