Ciutat

El ple aprova la modificació de crèdit del Pressupost General de l’Ajuntament amb crítiques

El govern ha aprovat l’expedient de modificació de crèdit del Pressupost General de l’ajuntament de Sabadell amb els vots a favor del PSC, Podem, l’abstenció de Junts per Sabadell i Ciutadans, i el vots en contra de la Crida i Esquerra Republicana. D’aquesta forma l’Ajuntament destinarà 4,7 milions d’euros en la compra del pàrquing de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) del passeig de la Plaça Major, 1,5 milions en la renovació de la flota municipal.

D’esquerra a dreta, el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell / VICTÒRIA ROVIRA

Ha estat una aprovació amb crítiques, sobretot pel fet que una part d’aquests diners provenen de reajustos de saldos que no s’executaran durant aquest exercici, és a dir, altres projectes que no podran acabar-se a finals d’any, com per exemple la rehabilitació del mercat de Campoamor.

“Amb aquesta modificació pressupostària, el govern ens diu que vol deixar de reservar 6,5 M€ de projectes en curs”, ha assegurat la regidora republicana, Èlia Soriano, i ha afegit que són “sis milions d’euros ja compromesos a polítiques públiques que milloraven la ciutat”.

Esquerra també ha criticat el preu negociat. “Ens sorprèn la destinació final de 4,7 milions d’euros a la compra del pàrquing del passeig, especialment, quan el govern anterior tenia un acord tancat amb la Generalitat i Ferrocarrils, i només restava a l’espera d’un informe sol·licitat pel secretari”, ha defensat Soriano.

La Crida parla de compensacions

La regidora de la Crida Anna Lara ha criticat que amb aquesta modificació la compra del pàrquing vagi “a l’alça”. “Hi ha tota una sèrie d’obres que l’Ajuntament ja ha pagat i no creiem adequat que s’arribi a un preu de compra sense tenir en compte les compensacions”, ha assegurat la regidora.

Abstenció crítica

 Tant Ciutadans com Junts per Sabadell s’han abstingut. Les dues formacions s’han mostrat favorables a la compra del pàrquing de Ferrocarrils, però han estat crítics amb la modificació d’alguns projectes. “No acceptarem utilitzar la modificació pressupostaria per modificar acords que tenien consens de l’anterior mandat i estaven aprovats per unanimitat”, ha assegurat el portaveu de la formació taronja, Adrián Hernández, que també ha aplaudit la renovació de la flota municipal.

Per Junts per Sabadell, l’adquisició del pàrquing era “urgent”, però no entenen l’aturada de projectes com el del mercat de Campoamor. “Ens crida l’atenció que s’ajorni la rehabilitació del mercat de Campoamor, perquè creiem en la rehabilitació dels barris”, ha assegurat Lourdes Ciuró.

Comentaris
To Top