Ciutat

Unes 400 persones es manifesten per l'emergència climàtica

Unes 400 persones, la majoria joves, s'han manifestat aquesta tarda pel que qualifiquen d'emergència climàtica, en una protesta d'àmbit comarcal organitzada pel moviment Fridays For Future. Amb crits com "no, no, no a la contaminació" o "no al Quart Cinturó", la marxa ha transcorregut des de la plaça de les Dones del Tèxtil (antiga alcalde Marcet) fins la plaça de Sant Roc.

Manifestació dels Fridays For Future aquest 20 de setembre / VICTÒRIA ROVIRA

"El món s'està morint, si no actuem no podrem fer res", explicava Alessia Marcandalli. Ella mateixa reclama actuacions tant a la ciutadania com a les empreses i institucions. Aposta per deixar de consumir carn, deixar de fer servir plàstics i utilitzar el transport públic. "Els governs haurien de buscar mesures per aturar el canvi climàtic", conclou.

Molts assistents portaven cartells, ja que una hora abans de l'inici de la manifestació els joves havien quedat per fer-ne. "Que es posi de moda cuidar el planeta", "No a la indiferència, això és una emergència" o "Ens esteu robant el futur" eren alguns exemples.

Publicitat

"El tema del canvi climàtic és cada vegada més real i s'ha de fer alguna cosa. No és suficient reciclar, cal tallar la impunitat que tenen les grans empreses per contaminar", reclama el manifestant Francesc Capellas.

Entre els assistents hi ha hagut polítics, com l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez i l'exalcalde Maties Serracant, entre altres. Mentre ha durat la protesta, la Via Massagué ha quedat tallada al trànsit, de 18 h a 19 h aproximadament.

Galeria: la manifestació pel clima de Fridays For Future

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top