Ciutat

“No volem participar en aquesta farsa policial”

Desordres públics, robatori amb força, lesions, atemptat contra l’autoritat i risc per a la circulació. Són tots els delictes pels quals s’acusa Els 9 de Lledoners, un grup d’independentistes entre els quals hi ha quatre sabadellencs i un cerdanyolenc, que l’1 de febrer van protestar a la carretera d’accés a la presó del Bages contra el trasllat dels presos a Madrid. Ara s’enfronten a penes que, juntes, sumen fins a 15 anys per a cadascun.

Laredo, Budria i Garzón, aquest divendres al Racó del Campanar / LLUÍS FRANCO

“Vam anar a protestar i a dir que no estem d’acord que s’assumeixi la repressió de l’Estat. Una protesta més”, explica el sabadellenc David Budria, un dels acusats. Creuen que es tracta d’un relat fals per reprimir la protesta. Ara volen difondre el seu cas “i no participar en aquesta farsa d’investigació policial”, segons el cerdanyolenc Eduard Garzón. “És curiós perquè l’atestat policial diu exactament el lloc on estem i les lesions es produeixen a 2,5 quilòmetres d’allà al mateix moment, la qual cosa és materialment impossible”, afegeix el sabadellenc Èric Laredo.

Garzón apunta que “ens van identificar a nosaltres perquè érem dels primers que estàvem darrere una tanca que hi havia a la carretera. Tanca que van treure ràpidament els Mossos i els presos van sortir per un altre punt”. Precisament, una de les principals coses que denuncien Els 9 de Lledoners és que on estaven ells “no va passar res més”. Asseguren que els presos van sortir per l’altra sortida possible, on hi havia més gent, i la premsa, per la qual cosa expliquen que no hi ha imatges del punt on estaven ells. “És curiós que s’inventin uns fets al nostre punt que no hi ha ni premsa ni res, i que a l’altre que estava tot gravat no passa res, i tampoc hi va haver cap problema”, destaca Budria.

Publicitat

No esperen res més que l’arxivament del cas, que ara està en fase d’instrucció al jutjat número 8 de Manresa. “No s’aguanta per enlloc i per això creiem que s’arxivarà”, conclou Laredo. “És inversemblant”, diu Budria; “No es podrà provar”, manté Garzón.

Preveuen la detenció

El passat mes d’abril ja van estar citats a declarar als jutjats manresans, i no s’hi van presentar. Tampoc a la segona citació prevista per al passat 9 de setembre. Tenen clar que el pròxim pas és que es dicti una ordre de cerca i presentació davant els jutjats.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top