Ciutat

Els set detinguts per la Guàrdia Civil declararan dijous a l’Audiència Nacional

Els set detinguts per la Guàrdia Civil declararan dijous a l’Audiència Nacional

Xavi D., en el moment de la seva detenció / VICTÒRIA ROVIRA

Els set detinguts dilluns per la Guàrdia Civil –dos sabadellencs, Xavi D. i Jordi R.– declararan aquest dijous davant el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, segons explica l’agència EFE. En l’operació, el cos armat va fer deu escorcolls i nou detencions en cinc municipis catalans, però a última hora de dilluns dues persones detingudes a Sabadell –David B. i Clara– van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a la comissaria de Travessera de Gràcia (Barcelona). Tots estan acusats de rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius. Dijous serà el moment, doncs, de veure si els detinguts també queden lliures o entren en presó preventiva.

Dilluns al vespre, la resta d’acusats van ser traslladats a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid. Ara, l’Audiència Nacional està pendent de rebre els atestats de les intervencions del cos armat i l’informe dels Tedax, que ha d’aclarir de què es tracten exactament les substàncies que es van decomissar en els diferents escorcolls. Segons la Guàrdia Civil, el material que es va confiscar es considera “precursor per a la confecció d’explosius”, a part que els agents també es van endur “abundant” documentació i material informàtic.

Precisament, són aquestes substàncies les que van accelerar les detencions de dilluns “davant la certesa que les accions s’anaven a perpetrar” en el període comprès entre l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre i l’anunci de la sentència del judici pel Procés, apunta en un comunicat el tinent fiscal, portaveu de l’Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo. Els preparatius per als suposats actes violents estaven en un estat “avançat”, per la qual cosa, segons la mateixa font, “podrien haver ocasionat un dany irreparable”. La investigació continua sota secret de sumari i no es descarten més detencions.

Quatre detinguts a Sabadell en el marc d’una operació de la Guàrdia Civil contra l’independentisme

Comentaris
To Top