Diners

Un programari de gestió integrada per a pimes i emprenedors del tèxtil

La diferència competitiva entre una gran empresa i una de petita és la informàtica. Les grans companyies controlen els costos al mil·límetre. En canvi, les pimes i els emprenedors no són tan precisos en la gestió dels seus recursos. Aquesta situació en la producció d’una empresa tèxtil esdevé clau. Per això, Getex Informàtica, que té seu al CEI Can Roqueta de Sabadell, ha desenvolupat un programari de gestió integrada (ERP) que s’adapta a cada petita i mitjana empresa del sector tèxtil.

Joaquim Ferrer i Lourdes Febrer, de Getex / LLUÍS FRANCO

La firma va néixer l’any 2005. Tot i això, el seu impulsor, Joaquim Ferrer, ja es movia entre fils des que era ben petit. A Sant Joan de les Abadesses, les seves àvies li donaven botons per jugar perquè no les molestés. Posteriorment, va marxar a Barcelona i va estudiar informàtica. Però la seva vinculació amb el tèxtil va tornar quan va començar a treballar en una empresa a l’Hospitalet de Llobregat. N’era l’informàtic i el comptable. Allà va començar a desenvolupar un programari per planificar els recursos de la companyia. Era l’embrió de Getex (Gestió Tèxtil). La irrupció de la Xina el 2005, però, va provocar un daltabaix en el sector a Catalunya.

Amb la capitalització de l’atur i una inversió d’uns 30.000 euros, Ferrer va començar la seva aventura empresarial actualitzant el programari que ja havia creat amb èxit. “Li vam rentar la cara i li vam incorporar elements com el correu electrònic i el PDF perquè la documentació que generava passés a un format modern i perquè estigués comunicat amb el món”, explica l’emprenedor. L’evolució de Getex va coincidir amb la revifada de la indústria tèxtil que s’està relocalitzant. Estan sorgint molts emprenedors i pimes que veuen en el disseny i la confecció a petita escala la seva oportunitat. Ara, el mercat està cansat de la roba de les franquícies i busca més personalització. Getex Informàtica ha trobat en aquestes petites i mitjanes empreses de Catalunya i l’Estat la seva cartera de clients. “Quan tenen èxit i comencen a créixer, la producció es comença a complicar i aleshores ens busquen”, afirma Ferrer.

Publicitat

De fet, la diferència entre un ERP ordinari i Getex, que està especialitzat en el sector tèxtil, és la producció. “Com que és un programa propi, ens adaptem al client”, afirma Lourdes Febrer, sòcia i directora financera de l’empresa.

Programari per ús

Getex és un programari per ús, és a dir, es paga un lloguer que inclou les actualitzacions, suport tècnic i comptable. En total, 49 euros al mes per lloc de treball. Actualment, l’empresa sabadellenca factura uns 50.000 euros l’any. L’objectiu és créixer “una mica més”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top