Diners

Sis de cada deu contractes firmats el setembre eren inferiors a un any

La durada dels contractes a la ciutat durant el mes de setembre
La durada dels contractes a la ciutat durant el mes de setembre

Un total de 6.085 contractes laborals es van formalitzar durant el setembre a Sabadell. Segons les dades recollides per l’Observatori de l’Economia Local, aquesta xifra suposa un augment d’un 84% respecte a l’agost –1.683 contractes més– i d’un 2,9% –172 contractes més– respecte al mateix mes del 2018.

No obstant això, el 57% dels contractes firmats el mes passat eren inferiors a un any. Segons aquestes dades, el pes de la contractació temporal a Sabadell s’ha situat lleugerament per sobre de la mitjana de la província de Barcelona. De fet, l’evolució de l’indicador de la temporalitat va a l’alça a la ciutat. El mes passat, els contractes inferiors a un any es van incrementar un 10% respecte al mateix mes del 2018. En aquest sentit, la pujada més significativa es va produir en els contractes d’entre 1 i 3 mesos, amb augment d’un 25,9%. En total, d’aquesta durada es van signar 694 contractes –143 més–. Cal destacar, però, que, en números absoluts, els contractes que més es van formalitzar van ser els inferiors a un mes –1.900–. Això suposa que un de cada tres contractes va tenir una durada de menys d’un mes.

A l’altre costat de la balança de la contractació es troben els contractes indefinits, que van caure un 7,1% –71 contractes menys– i els de durada indeterminada, un 2,6% –44 menys–.

Restauració i venedors

Aquesta evolució s’entén millor si es té en compte l’ocupació on va créixer més la contractació: la dels treballadors de la restauració, personal i venedors. En termes absoluts, es van signar 126 contractes més (+10,1%). Per contra, les davallades més destacables es van registrar en el nombre d’acords firmats pels operadors d’instal·lacions de màquines i muntadors amb 34 menys (-15,1%); i en els de les ocupacions elementals, amb 45 menys (-2%). Per sectors d’activitat, creix en els serveis i baixa en la construcció.

Per gènere, creix la contractació femenina un 8,6% –271 contractes més– i cau la masculina un 3,6% –99 contractes menys–. El 56,5% dels contractes registrats han estat firmats per dones el setembre

La durada dels contractes a la ciutat durant el mes de setembre

La durada dels contractes a la ciutat durant el mes de setembre

Comentaris
To Top