Ciutat

Crida a la calma després de la batalla campal a la Gran Via

Tots els partits amb representació al ple han reaccionat aquest matí a la manifestació i les càrregues policials d’ahir al vespre davant la Policia Nacional

Policia i manifestants, cara a cara aquest dimarts / LLUÍS FRANCO

La batalla campal d’aquest dimarts al vespre a la Gran Via ha generat la reacció de diferents polítics sabadellencs, que fan una crida a la protesta pacífica. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat al D.S. que condemna els esdeveniments d’ahir al vespre, que considera que no es mereix la ciutat de Sabadell: “no podem permetre aquest tipus d’accions a la ciutat”, ha dit. Farrés creu que “és un fracàs pels que creiem en el diàleg” i fa una crida a la calma i a dialogar per poder “encarar el futur amb certes garanties”. Marta Farrés considera que els cossos de seguretat “han fet una actuació en el marc del que és la seva feina, garantir la seguretat de tothom”.

El primer tinent d’alcaldessa i portaveu del govern local, Pol Gibert (PSC), ha condemnat la violència, i ha dit que “la nostra ciutat no pot tolerar comportaments com els viscuts aquesta nit”. Gibert afegeix que “sempre hem estat capaços de fer compatible la protesta amb el civisme, i així ha de seguir sent”.

En una línia similar, la segona tinenta d’alcaldessa i portaveu del grup municipal de Podem, Marta Morell, rebutja els aldarulls i defensa que “res justifica les imatges que estem veient a Sabadell o Barcelona”. La podemista creu que tots els partits sabadellencs tenen l’obligació de fer una crida a la manifestació pacífica i de rebutjar la violència.

Per part de Ciutadans, el portaveu del seu grup municipal, Adrián Hernández, creu que l’Ajuntament no es pot mantenir en silenci “davant els actes vandàlics que uns totalitaris estan fent a la ciutat”.

Crítiques a les càrregues policials

D’altra banda, el portaveu al ple d’ERC, Gabriel Fernàndez, denuncia que les càrregues policials d’ahir van ser “desproporcionades”. El republicà ha mostrat el seu compromís amb el dret a la manifestació “cívica, pacífica i lluny de qualsevol mena de violència”.

La Crida per Sabadell, per la seva part, denuncia que el posicionament de l’Ajuntament no compta amb el suport de tots els grups municipals. La seva portaveu al ple, Nani Valero, defensa que les manifestacions independentistes “han estat pacífiques i reivindicatives fins que ahir els cossos de seguretat van carregar, vam disparar trets de foam i van perseguir amb vehicles a la gent que fugia espantada”.

Lourdes Ciuró, de Junts per Sabadell, també se suma al “rebuig frontal a qualsevol tipus de violència vingui d’on vingui perquè no va amb nosaltres”. La portaveu del grup municipal dels juntaires apunta que volen una policia moderna i democràtica que defensi els drets i els deures de tothom. També reclamen a l’alcaldessa que es posicioni al costat dels drets civils i polítics dels independentistes empresonats.

L’Ajuntament lamenta “les escenes de vandalisme, incendis de contenidors i aldarulls”

En un comunicat difós aquest matí, l’Ajuntament rebutja l’ús de la violència i lamenta “les escenes de vandalisme, incendis de contenidors i aldarulls” en la protesta d’ahir, que asseguren que “no poden emparar-se en el marc de les protestes pacífiques”.

El consistori fa una crida a la convivència i a què tothom faci “un esforç” per reduir la tensió generada a la ciutat. “Entre tots i totes, especialment els partits polítics per la seva responsabilitat, hem de contribuir a fer possible un clima de diàleg, amb predisposició a escoltar l’altre”, afegeix.

Comentaris
To Top