Ciutat

La Bosch i Cardellach, en “desacord” amb la sentència al Procés

Entrada a la seu de la FBiC al carrer de la Indústria / VICTÒRIA ROVIRA

La Fundació Bosch i Cardellach s’ha adherit al manifest especial sobre la sentència als líders del Procés elaborat per l’organització que vetlla per la justícia global Lafede.cat, que ja suma més de 150 adhesions. A través d’aquest document, la fundació mostra el seu “desacord” en la decisió del Tribunal Suprem. “La sentència no resol el conflicte polític”, exposa la Junta, que denuncia la “injustícia” a la qual s’enfronten les persones condemnades.

Així mateix, la Fundació considera que la decisió judicial té “conseqüències greus” en els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, així com a la “normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat”, assenyalen en un text contundent.

No és la primera vegada que la Bosch i Cardellach es pronuncia contràriament al judici del Procés. Per exemple, el passat 8 de maig ja va rebutjar les acusacions de rebel·lió, sedició i malversació a membres del govern de Catalunya i als Jordis.

Hi ha altres entitats o organitzacions sabadellenques que també han signat el manifest de Lafede.cat, com és el cas de l’Associació Patronal Centre metal·lúrgic de Sabadell, la Colla de Bastoners, la Lliga dels Drets dels Pobles o diferents representants del tercer sector a través de la patronal La Confederació.

El manifest sencer és el següent:

Davant la sentència del procés – Una crida a la llibertat com a espai de consens.

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem del judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a

Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó
Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

Manifestem:

  • Primer: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.
  • Segon:

Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.

Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

  • Tercer:

Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
Fem una crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.

Llistat actualitzat d’entitats adherides

El Ple de Membres acorda també adherir-se a les mobilitzacions reivindicatives que puguin sorgir a la ciutat de Sabadell.

Sabadell, 15 d’octubre del 2019.

Comentaris
To Top