BADIA

La manca de manteniment hauria produït el col·lapse del balcó de la caserna de la Guàrdia Civil de Badia

La façana de la caserna de la Guàrdia Civil / CEDIDA

“El despreniment s’hauria produït per una manca de manteniment de l’edifici”. Aquesta és una de les primeres hipòtesis que han extret els arquitectes municipals després d’inspeccionar la caserna de la Guàrdia Civil de Badia del Vallès on ahir va produir-se el despreniment d’un balcó. Aquest dèficit de manteniment hauria provocat que l’estructura del balcó col·lapsés.

Els tècnics municipals han indicat que aquest tipus de desperfectes són “progressius i no es produeixen si els immobles se sotmeten a les rehabilitacions oportunes”.

Aquest migdia, el sotsdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto; el màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general de Brigada Pedro Garrido; i el tinent coronel Pedro Antonio Pizarro han visitat la caserna de Badia i s’han reunit amb l’alcaldessa, Eva Menor. Després de conèixer les primeres conclusions, Prieto ha anunciat una actuació immediata en els dos balcons afectats.

L’alcaldessa de Badia, Eva Menor, es reuneix amb el sotsdelegat del Govern, Carlos Prieto / CEDIDA

Segons informen des de l’Ajuntament, s’ha contactat amb empreses especialitzades per retirar els elements malmesos aquest mateix dimarts. També es posaran en marxa les mesures necessàries per rehabilitar la resta d’elements de l’edifici que puguin requerir alguna actuació.

Comentaris
To Top