BADIA

S’esfondra un balcó de la caserna de la Guàrdia Civil de Badia

La façana de la caserna de la Guàrdia Civil / cedida

Un balcó del cinquè pis de la caserna de la Guàrdia Civil de Badia del Vallès es va esfondrar passades les 23 h de la nit d’aquest dilluns. Segons els Bombers, el balcó del cinquè pis va cedir i va caure sobre el del quart pis.

Fins al lloc dels fets es van traslladar 4 dotacions del cos de Bombers, entre les quals hi havia una autoescala, i agents de la policia local de Badia. Ahir a la nit es van sanejar les zones que podien caure del balcó i es va fer una primera valoració de l’estat estructural de l’edifici. No hi va haver cap persona ferida i no va ser necessari desallotjar l’edifici.

El balcó del cinquè pis penja del quart / cedida

La caserna de la Guàrdia Civil està situada al número 10 del carrer de Saragossa i consta de 10 plantes i 100 habitatges. Actualment no està del tot habitada i, segons fonts municipals, és propietat del Ministeri de l’Interior.

Aquest dimarts al matí, un equip de tècnics i l’arquitecte municipal analitzaran les causes de l’esfondrament. La zona es troba acordonada per garantir la seguretat dels vianants i els conductors.

Falta d’inspeccions i manteniment

Des de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) denuncien que hi ha una “manca d’inspeccions i rehabilitació” dels habitatges de la Guàrdia Civil, que “posen en risc” els agents i les seves famílies. “Ho hem denunciat de forma històrica. Hi ha una manca de manteniment de totes les infraestructures de la Guàrdia Civil”, denuncia Alfonso Merino, secretari provincial de Barcelona i Girona de l’AUGC. Segons explica, el despreniment de Badia no és cap sorpresa, però sí que ho és “que l’edifici va passar una ITV fa cosa d’un any”. “No sabem quines deficiències van anotar, però la va passar”, diu Merino.

El portaveu de l’Associació a Catalunya assegura que aquesta caserna té un pressupost de mig milió d’euros per rehabilitar-la des de fa dos anys. “Encara no s’hi ha invertit ni un euro”, lamenta Merino. Sobre l’habilitat, Merino explica que hi ha pisos buits perquè estan en “condicions lamentables”. “Cal una inversió forta per poder habitar-lo, gent que hi estarà un parell d’anys no es gastarà 20.000 euros a habilitar un pis del qual no traurà rendiment. Qui hauria de vetllar per això és la Guàrdia Civil”, assegura el secretari provincial de l’AUGC.

Comentaris
To Top