Ciutat

Més control sobre Smatsa davant les denúncies de falta de neteja

El ple de l’Ajuntament ha aprovat la creació d’una comissió informativa sobre el contracte de recollida de residus i neteja viària, investigat pel Cas Mercuri

Operaris d'Smatsa a la plaça de l'Àngel, en una imatge d'arxiu / Lluís Franco

Control reforçat sobre Smatsa. El ple de l’Ajuntament ha aprovat la creació d’una comissió informativa sobre el contracte de recollida de residus i neteja viària, investigat per la justícia en el marc del Cas Mercuri. Els dubtes sobre el compliment del conveni i la judicialització del conflicte entre l’Ajuntament i Smatsa han portat al Govern i l’oposició a esclarir quin ha de ser el futur de la neteja a la ciutat.

La comissió informativa, una proposta de Junts, estudiarà el contracte investigat durant tot el mandat i es reunirà mensualment. Estarà formada per nou membres: tres del PSC, dos d’ERC, i un per cadascuna de la resta de formacions –Crida, Cs, Junts i Podem–. La seva creació, tot i aprovar-se per unanimitat, ha servit per evidenciar un cop més les diferències sobre la situació de la neteja al ple municipal: un Govern conciliador i una oposició crítica i exigent en demanar solucions.

El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, ha considerat que s’ha “d’afrontar el problema” de la neteja i, tot i que ha considerat que la comissió és un format “atípic”, ha encoratjat a la resta de formacions a participar-hi. Des de l’oposició han demanat que la comissió no només sigui una intenció per solucionar els problemes de neteja, sinó que això es plasmi en fets davant la gravetat de la situació.

Serracant, al ple d’aquest novembre / LLUÍS FRANCO

El contracte és un nyap monumental“, ha assegurat Maties Serracant (Crida), que durant el seu mandat com a alcalde va redoblar la pressió sobre l’empresa de neteja per acomplir els objectius. Serracant ha considerat que el nou govern ha rebaixat les exigències i ha assenyalat Farrés, sobre qui ha recordat que es podria haver “beneficiat” de viatges pagats per Smatsa.

L’esquerra alternativa ha exigit que Eugenio Díaz, tresorer de l’empresa, participi en la comissió com a principal responsable de l’empresa i de l’execució del conveni. Tant la Crida com ERC han plantejat els seus dubtes sobre el futur del contracte, adjudicat per 25 anys amb un valor aproximat de més de 200 milions d’euros. Des de Ciutadans també ha coincidit amb els dubtes. “Tots sabem els problemes que hi ha d’origen“, ha exposat el seu portaveu, Adrián Hernández.

Ciuró, intervenint al ple / LLUÍS FRANCO

Lourdes Ciuró, portaveu de Junts per Sabadell, ha posat l’accent sobre els problemes de neteja, que han generat les crítiques dels veïns, especialment per les darreres plagues que han afectat els barris. “Estem patint un desastre”, ha exposat i ha criticat que es produeix la paradoxa que els carrers no estan nets mentre existeix una pressió fiscal important sobre el ciutadà. “Estem pagant uns impostos molt cars“, ha sentenciat Ciuró, que ha demanat que la comissió serveixi a partir d’ara per “tenir respostes”.

Comentaris
To Top