Ciutat

Ni vincles, ni tractes de favor: Díaz (Smatsa) nega que “s’arreglés” el contracte d’escombraries

Rebutja cap tracte de favor del PSC i haver pagat un sopar de campanya del PSC

El gerent d'Smatsa, Eugenio Díaz, a la seva sortida dels Jutjats / Lluís Franco

Negatives i respostes mesurades. La direcció d’Smatsa ha refusat qualsevol relació d’interès amb l’Ajuntament de l’exalcalde Manuel Bustos per aconseguir el contracte de neteja viària i recollida d’escombraries a Sabadell i haver realitzat cap pagament d’un acte de campanya socialista l’any 2012. El gerent de l’empresa concessionària, Eugenio Díaz, ha declarat aquest matí davant de la jutgessa del Cas Mercuri, Beatriz Faura, com a encausat per haver suposadament “arreglat” el contracte amb el bustisme.

Ho ha fet juntament amb la cap de Comunicació de l’empresa, Marina Taltavull. La gran absència ha estat la de l’administrador únic i propietari del Grup Vendex, Gervasio Rodríguez, que no ha declarat perquè ha al·legat malaltia.

Nega les contraprestacions

La jutgessa Faura sospita que Díaz va tenir informació anticipadament sobre el concurs públic i que hauria tingut un paper rellevant en les suposades contraprestacions a l’entorn del PSC (pagament d’un sopar de campanya, viatges, col·locacions…) per haver manipulat l’adjudicació, valorada en 370 milions d’euros per un període màxim de 20 anys. Aquestes sospites, fonamentades en l’atestat dels Mossos d’Esquadra, han estat negades per Díaz, segons ha explicat l’advocat de l’acusació popular, Raúl García Barroso.

La declaració inèdita que mostra els vincles entre Smatsa i els Bustos

En relació als vincles amb l’entorn de l’exalcalde Manuel Bustos, Díaz ha exposat que té una relació d’amistat en el marc de les relacions entre l’Ajuntament i una empresa que presta un servei públic. D’aquesta manera, Díaz s’allunya d’algunes de les afirmacions realitzades per l’administador de Vendex (empresa propietària d’Smatsa), Gervasio Rodríguez, en la seva primera declaració a Lugo per la qüestió. Sobre el procés d’adjudicació, Barroso apunta que “ha explicat que no tenien cap coneixement i que no van pactar amb cap funcionari”.

El sopar del PSC

Una de les qüestions cabdals de la declaració ha estat el pagament d’un sopar de campanya del PSC amb diners suposadament procedents d’Smatsa. Les investigacions dels Mossos d’Esquadra apuntaven a una aportació oculta de l’empresa de 100.000 euros, que s’haurien cobrat a través de persones vinculades als socialistes sabadellencs.”Ha negat totes les acusacions. Ha negat el pagament d’actes electorals“, ha explicat Barroso, que ha assegurat que Díaz ha “tret pilotes fora” en assegurar que feien una referència genèrica als patrocinis de l’empresa d’actes de la ciutat.

De la mateixa manera, Díaz ha negat haver contribuit a col·locar persones properes al PSC dins d’Smatsa com a contraprestació als suposats favors del partit en l’adjudicació, en la mateixa línia que Marina Taltavull, que també ha estat preguntada per aquesta qüestió.

Tant Díaz com Taltavull s’han fet veure només a la sortida dels Jutjats. No se’ls ha vist entrant per l’accés principal, on els esperaven membres de Sabadell Lliure de Corrupció, el que ha obert la possibilitat que hagin entrat per una altra porta alternativa, la del funcionariat, la del bloc proper als Jutjats, o algun altre, en comptes de fer-ho per l’entrada corresponent.

Comentaris
To Top