Ciutat

MAPA | Aquests són els punts crítics del soroll a Sabadell

Un de cada quatre sabadellencs (26%) està exposat a un soroll ambiental per sobre dels màxims permesos, segons el darrer Mapa de Soroll elaborat per l’Ajuntament i la Generalitat amb el suport de la UPC. Ha estat un dels projectes que s’han debatut al ple d’aquest dimarts.

Les conclusions del Mapa de Soroll són alarmants. En els darrers temps, l’índex de persones exposades a nivells de soroll no saludables ha crescut un 7,4% en sis anys, com es pot observar si es compara amb els resultats del mateix estudi de 2013.

Els punts crítics, que es poden observar en el mapa inferior –que fa referència als registres diürns–, són aquells en què se superen els 65 decibels de soroll acumulat (nivell continu equivalent, en llenguatge tècnic). Tots ells situats en vies d’alta ocupació, com la Gran Via, la carretera de Terrassa, de Barcelona, la Rambla d’Ibèria i la Ronda Ponent. Punts en què hi ha un gran volum de vehicles de dia i també de nit.

LLEGENDA: NIVELL CONTINU EQUIVALENT DE DECIBELS (vermell: 70-74 DB; groc: 65-69 DB) / FONT: AJUNTAMENT DE SABADELL

Més en concret, el punt crític amb més soroll és el tram de l’N-150 (carreteres de Terrassa i de Barcelona) que es troba entre la Gran Via fins a la rotonda entre Ronda Ponent i la Rambla d’Ibèria. Allà es registren més de sis decibels per sobre del llindar màxim. A la Gran Via, la Rambla d’Iberia i la Ronda de Ponent consten entre 3 i 6 per sobre, per la seva banda.

L’estudi també treballa amb els registres nocturs, en què el límit acumulat se situa en 55 decibels, deu punts per sota que durant el dia. A la nit, les conclusions són molt semblants: la Gran Via, la Rambla d’Ibèria, la Ronda Ponent i el tram de la N-150 entre Gran Via i Rambla d’Ibèria són els punts amb més de sis decibels per sobre del llindar acceptable. A la resta de la carretera de l’N-150, així com la carretera de Mollet, el carrer Calders i al tram nord de la Gran Via se situen entre els tres i els sis decibels per sobre dels límits establerts.

Comentaris
To Top