Diners

Josep Oliu: "El fundador de veritat del banc va ser Francesc Monràs el 1926"

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, a l’acte de dilluns a la ciutat / LLUÍS FRANCO

Francesc Monràs Ustrell va ser un director general clau en l’evolució del Banc Sabadell i la seva relació amb la ciutat, i aquest dilluns va tenir un merescut homenatge amb la presentació del llibre Francesc Monràs Ustrell, un banquer, una ciutat, un país, a la seu històrica del banc a la plaça de Sant Roc.

L’acte va comptar amb la presència del president del Banc, Josep Oliu Creus, i amb les intervencions del mateix Oliu; de Manuel Costa, editor i president de la Fundació Ars; de Pere Font Grasa, autor del llibre, periodista i excap de redacció del D.S.; i de Marc Monràs Vinyes, en representació de la família.

En paraules d’Oliu, Monràs, que va precedir el pare d’Oliu a la direcció general, era “un gran líder”, que va “salvar l’entitat de la desaparició” quan, el 1926, amb 21 anys, va alertar de la fallida imminent. Van assistir a l’acte l’alcaldessa, Marta Farrés, així com una nombrosa representació de la societat civil local.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top