Publicitat
Ciutat

L’Ambaixador a la Casa Duran i la Fira de Santa Llúcia a Doctor Robert, grans novetats del Nadal a Sabadell

L’Ambaixador a la Casa Duran i la Fira de Santa Llúcia a Doctor Robert, grans novetats del Nadal a Sabadell

Marta Farrés, en la presentació del Nadal a Sabadell / LLUÍS FRANCO

El Nadal ja comença a fer-se notar a Sabadell amb la col·locació de l’enllumenat que il·luminarà els vespres a la ciutat. La maquinària ja s’ha posat en marxa per fer poder gaudir els dies que ens esperen fins al 6 de gener, dia de Reis, motiu pel qual l’Ajuntament ha presentat les principals novetats que podrem començar a viure a partir del divendres 29 de novembre.

Un dels principals canvis d’aquest any, tal com us va avançar el Diari de Sabadell, és el desplaçament d’ubicació de la Fira de Santa Llúcia, que aquest any salta de la plaça de Sant Roc a la del Doctor Robert, justament darrere de l’Ajuntament. Es tracta d’una mesura consensuada entre el consistori i els firaires, amb la finalitat de guanyar centralitat.

Però també destaca com a novetat la nova ubicació de l’Ambaixador Reial. Enguany, i després que l’any passat se situés als Jardinets del centre, els més menuts podran dur-li la seva carta a la Casa Duran, on arribarà el 26 de desembre. “La seva arribada es farà al barri de Torre-romeu, i des d’allà una cavalcada l’acompanyarà fins al centre de la ciutat”, explica l’alcaldessa, Marta Farrés.

Detall del fanalet de l’Ajuntament / LLUÍS FRANCO

Quan lliurin la carta, els nens i nenes rebran un certificat, assegurant que els Reis tenen les seves peticions per a la nit més màgica de l’any. A banda de la carta, també podran dur una clau, que servirà per fondre-la i fer la clau amb què es podrà accedir a totes les cases de la ciutat la nit del 5 de gener.

Tot plegat arribarà a partir del 29 de novembre, data en què s’encendrà l’enllumenat nadalenc arreu de la ciutat, motiu pel qual es farà en tres tandes: a les 18 h a la plaça del Mercat (Centre), a les 19 h a la plaça del Pi (Ca n’Oriac) i a les 20 h a la plaça de la Creu de Barberà. En l’encesa se seguirà com a fil conductor la carta que els Reis d’Orient han enviat a la ciutat, i que aquest divendres s’ha pogut escoltar íntegra:

Llum arreu

En total, aquest any es comptarà amb 701 arcs de llum repartits en 72 carrers arreu de la ciutat, on l’Ajuntament s’ha fet càrrec de la il·luminació de la plaça de Sant Roc, mentre que els firaires de Santa Llúcia s’ocupen de la plaça del Doctor Robert. Com a novetat, els fanalets de la façana posterior de l’Ajuntament repeteixen ubicació, però només amb un sol color, i tornen els grans arbres de Nadal, dels quals se n’ubicaran 6 en diferents emplaçaments del nucli urbà. Per segon any consecutiu, l’Eix Macià també comptarà amb enllumenat propi.

Instal·lació de l’enllumenat a la plaça Doctor Robert / LLUÍS FRANCO

El Vapor Reial s’ha convertit en tot un punt d’atracció per als més menuts, donat que ofereix l’opció de conèixer les carrosses de la cavalcada de ben a prop, així com històries vinculades als Reis d’Orient. Com a novetat, aquest any la cita obrirà portes a Fira Sabadell tres dies en lloc de dos, del 2 al 4 de gener. Pel que fa a la cavalcada també hi ha novetats… però ara per ara es guarden en secret.

A banda, el Teatre Principal també serà escenari nadalenc, i els dies 17, 19 i 27 de desembre acollirà la cantada de corals. El Casal Pere Quart també acollirà un any més l’exposició de les il·lustracions del conte Nit de Reis, de David Vila i Ros, que comptarà amb imatges del col·lectiu sabadellenc El Huevo Eterno. I als Cines Imperial es durà a terme el dia 5 de gener, de manera gratuïta, la projecció de la pel·lícula Gordon y Paddy.

La Fira de Santa Llúcia es trasllada de la plaça Sant Roc a la del Doctor Robert

Publicitat
Comentaris
To Top