Vallès

Verdura, fruita, carn i peix, a un sol clic

Carlos, d’Espai Eco, utilitzant la tauleta digital a través de la qual rep les comandes dels clients / G. P.

Després d’una ullada a la seva tauleta digital, el Carlos enumera alguns dels productes que té a disposició en el catàleg digital: plàtans, conserves, fruits secs… Està molt satisfet del servei de venda en línia. “I si algun client em diu ‘Ei! Necessito mig quilogram de tomàquets, però me’ls menjaré la setmana que ve’, jo n’hi envio que siguin una mica més verds”, comenta el dependent d’Espai Eco. Fa un mes que es va habilitar la compra per Internet de productes al Mercat 11 de setembre de Barberà del Vallès, i la gran majoria de paradistes ja han pogut comprovar que està funcionant.

Una de les pors generalitzades que va suscitar inicialment el servei era que la compra per Internet perjudiqués l’essència de proximitat que es teixeix entre venedors i clients. El tracte personalitzat, un dels principals encants de qualsevol mercat. Però això –consideren molts paradistes– no es perdrà. “Serveix per buscar nous clients, perquè als que ja tenim els agrada venir aquí”, considera l’Alejandro, peixater. De fet, el servei podria servir perquè el Mercat s’estengués a consumidors: “Per a gent que treballa tot el dia, sobretot joves, és molt eficaç”, valora la Núria, d’Aviram Balaguer. Per altra banda, hi ha altres clients que ja han començat a alternar les dues maneres de comprar: “Una clienta m’ha dit que la setmana passada no va venir perquè va fer servir Internet!”, reconeix la Charo, de Congelats Victor.

La venda en línia, però, encara ha d’acabar d’arrencar, ja que hi ha molts clients que no n’estan al corrent. “És un servei còmode. Per exemple, nosaltres ja hem fet algun enviament a Sabadell. Però haurem d’anar picant pedra, de mica en mica, perquè la gent vagi sabent que existeix”, reconeix el Miquel, de Carns Navio.

Sergio Murillo, gerent del Mercat, reflexiona sobre el nou sistema: “Hem pujat al carro de la innovació. Era una necessitat en aquesta era digital. Ens havíem d’adaptar als clients: n’hi ha molts que volen producte de qualitat, fresc i saludable, però no poden destinar el temps necessari a venir. Nosaltres els hi apropem”.

TRES DIES A LA SETMANA

Hi ha la possibilitat de rebre enviaments tres dies a la setmana. Els dimarts i dijous són els dies en què el servei està més sol·licitat. Els dissabtes –que és quan la gent generalment té més temps–, no tant.

L’enviament també està disponible a Sabadell, Badia del Vallès, Ripollet, Cerdanyola, Sant Quirze, Bellaterra, Montcada, Terrassa, Matadepera, Rubí, Sant Cugat, Polinyà, la Llagosta, Mollet, Santa Perpètua i Castellar. La comanda es fa a través del portal digital del Mercat i també hi ha l’opció de contactar amb els paradistes a través de WhatsApp per comunicar dubtes i suggeriments o rebre recomanacions.

Comentaris
To Top