Vallès

Matadepera augmentarà la seguretat del municipi amb un dron de vigilància

El dron anirà equipat amb càmera, detector tèrmic i megàfon / PIXABAY

Matadepera recorrerà a l’última tecnologia per acabar d’extremar la seguretat del municipi. L’Ajuntament va aprovar al ple municipal de dilluns passat l’adquisició d’un dron amb finalitat d’augmentar la vigilància. El dispositiu, que serà controlat per dos agents formats, anirà equipat amb càmera, detector tèrmic i megàfon. S’usarà de forma preventiva, rutinàriament, i també intervindrà en emergències.

“El seu ús servirà, preventivament, per fer patrullatge per zones de bosc i torrents, que tenen un accés complicat per als agents de policia”, explica Marcel·lí Bosch, regidor de Seguretat i Protecció Civil de l'Ajuntament.

La inversió en seguretat està relacionada amb l’allau de robatoris que va viure el municipi ara fa un any, una situació que va causar molt malestar entre els veïns de la segona població amb la renda més alta de l’Estat. Segons va informar la policia local, durant el 2018 es van registrar 110 assalts en habitatges, gran part durant l’estiu i a finals d’any. Se’n van arribar a patir fins a 20 en un mes.

Publicitat

Aleshores ja es van adoptar diferents accions per combatre la situació: la contractació d’una empresa de vigilància privada, una aplicació per contactar immediatament en cas d’emergència amb la policia, càmeres tèrmiques nocturnes per detectar lladres als boscos o la neteja de la llera del Besòs al seu pas pel municipi, amagatall des d’on s’actuava.

Més inversió

En aquest mateix àmbit, al ple municipal de pressupostos del 2020, el govern de Junts per Matadepera també va aprovar redactar un pla integral de seguretat, destinar 26.000 euros per a noves càmeres i renovar la vigilància privada en algunes zones del municipi.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top