Publicitat
Oci i cultura

La generació Merlí arriba al campus

Una escena de la nova sèrie de 'Merlí' / MOVISTAR+

Torna la cèlebre sèrie Merlí, o almenys una pinzellada de la seva essència. I és que Movistar+ ha rodat un spin-off de la sèrie juvenil centrat en l’actor Carlos Cuevas (que interpreta el personatge de Pol Rubio). S’estrena el proper dimarts, 3 de desembre.

I no perd l’accent sabadellenc, ja que la ficció segueix sent obra del creador Héctor Lozano (Sabadell, 1974), qui signa el guió de la sèrie, la qual està distribuïda en vuit capítols de 50 minuts.
Héctor Lozano torna a treballar amb el mateix equip creatiu i tècnic de les temporades anteriors, donant una certa continuïtat del segell Merlí.

Lozano va estudiar Dramatúrgia i Direcció escènica a l’Institut del Teatre. El seu pas per Merlí, a més, ha deixat El llibre de Merlí (coescrit amb Rebecca Beltran) i Quan érem els peripatètics.

Publicitat

Actrius que no repeteixen

Tot i això, cauen de l’elenc dues actrius sabadellenques que havien participat a Merlí en les temporades anteriors. D’aquesta manera, ni Elisabet Casanovas ni Carlota Olcina repeteixen. De fet, Casanovas (qui va adquirir gran notorietat amb la seva actuació de Tània a Merlí) té altres projectes en marxa, com ara Kassandra i La tendresa.

Tota la nova sèrie està centrada en el personatge de Pol Rubio, qui torna a les aules i inicia els seus estudis a la Facultat de Filosofia, mesos després de la mort de Merlí, moment en què acabava la sèrie original. El Pol, a poc a poc, li va agafant el pols i confirma que la filosofia és la seva vocació. Entre els professors, descobreix María Bolaño (María Pujalte), catedràtica irreverent i de llengua viperina, que aviat es converteix en la seva nova professora admirada, en un notori paral·lelisme.

El rodatge de Merlí: Sapere Aude, dirigit per Menna Fité, va durar 10 setmanes i va comptar amb diversos escenaris com la Universitat de Barcelona, el barri Gòtic, el Raval i la platja de Barcelona.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top