Ciutat

Les cases d’apostes hauran d’estar a 500 metres d’escoles i equipaments de lleure

El ple municipal ha aprovat una moció de Crida per Sabadell sobre la prevenció de la ludopatia

Fotografia: Lluís Franco

Les cases d’apostes hauran d’estar a 500 metres de les escoles i els equipaments de lleure –dedicats a l’esport, a la cultura– després que el ple municipal hagi aprovat una moció de Crida per Sabadell sobre la prevenció de la ludopatia. L’acord preveu reduir l’impacte del joc en la població. La moció preveu tota una sèrie de mesures, entre les quals hi ha l’aplicació de les lleis de la Comunicació Audiovisual i General de la Publicitat per evitar que hi hagi publicitat en els espais on hi hagi nens i joves.

La regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica, Mar Molina, ha proposat crear una taula de treball específica sobre la prevenció del joc, una mesura que s’afegeix a la moratòria d’un any prevista per a les llicències d’activitat dels locals de jocs i apostes. El Govern vol elaborar una nova regulació sobre els usos d’aquest tipus d’espais abans d’atorgar nous permisos i ara es planteja per primera vegada una limitació sobre aquest tipus d’establiments.

El Govern va anunciar el dilluns passat una moratòria sobre l’oferta lúdica sabadellenca que suspendrà la concessió de nous permisos per a locals de festa durant l’any vinent. La decisió –que haurà d’esperar l’aprovació del ple a principis del 2020– afecta les cases d’apostes, als establiments amb activitat nocturna, els clubs de fumadors de cànnabis i de naturalesa sexual. També es preveu aturar els permisos per als habitatges amb planta baixa en eixos comercials, pisos turístics i els locals religiosos.

La moció de la Crida s’ha aprovat per unanimitat. Des dels anticapitalistes, la regidora Anna Lara ha explicat que el 2018, el sector del joc “ha crescut un 25% en un any“. “S’ha de treballar en la prevenció de la ludopatia”, ha exposat Lara en el ple municipal. A Catalunya, hi ha 796.331 usuaris actius a les cases d’apostes, segons l’últim Informe Trimestral del Mercat del Joc que fa referència a apostes esportives, pòquer, casino i bingos virtuals. Fins al setembre del 2017, els operadors van gastar més de 140 milions d’euros a promocionar-se, segons l’informe.

Les llicències de locals d’oci, un any en suspens

Comentaris
To Top