Ciutat

Comença el trasllat de la Fundació Bosch i Cardellach a l’antiga Escola Industrial

La FBiC ha deixat aquesta setmana la seu del carrer de la Indústria i ja s’està instal·lant en un nou local a l’antiga biblioteca de Caixa Sabadell

Façana de l'antiga Escola Industrial de Sabadell, seu de l'Espai Cultura de la FCS / VICTÒRIA ROVIRA

La Fundació Bosch i Cardellach (FBiC) ja té un peu i mig a l’antiga Escola Industrial; actual Espai Cultura de la Fundació 1895 Caixa Sabadell (FCS). El passat dilluns 2 de desembre, l’entitat va començar el trasllat al nou local, un espai situat a part de l’antiga biblioteca i sales d’estudi de l’Obra Social de Caixa Sabadell.

La Fundació deixa així la que ha estat casa seva durant els darrers anys: el local del carrer de la Indústria, 18. A l’espai s’hi instal·laran en els pròxims mesos el Col·legi d’Enginyers i la Caixa d’Enginyers, que només utilitzaran la planta baixa, fet pel qual la Fundació Bosch i Cardellach conservarà l’arxiu a la seva ubicació actual: el soterrani de l’edifici.

A la seva nova ubicació al carrer d’en Font, davant el Mercat Central, la FBiC tindrà entrada pròpia, intèrfon i placa a la façana. Ocuparà la meitat de l’antiga biblioteca, on ubicarà una sala d’actes amb 50 cadires, ampliables al passadís. L’entitat dirigida per Josep Maria Benaul tindrà també una sala de juntes, un espai per a oficines i diverses sales de reunions.

Les despeses per arranjar el nou local han anat a càrrec de la FCS, que havia de cedir gratuïtament el local del carrer Indústria a la FBiC fins a l’any 2030, i que ara podrà obtenir-ne un rèdit econòmic: 50.000 euros anuals en concepte de lloguer. Al mateix temps, el canvi suposarà per a la Bosch i Cardellach menys costos de manteniment, que a l’antiga seu suposaven un dèficit anual de 10.000 euros, segons fonts de la fundació.

El trasllat tanca un episodi complicat per a la FBiC. El desembre del 2018, l’antiga junta va dimitir en bloc davant la pressió de membres numeraris contraris al trasllat. L’actual acord amb la FCS per al canvi de seu, indiquen des del nou equip directiu, és millor que l’anterior i compta amb més consens dins l’entitat. Ofereix més espai i un local més ben situat del que es plantejava al principi.

Josep Maria Benaul: “No hem de quedar com un reducte dels ‘saberuts’ del Centre”

Comentaris
To Top