Ciutat

La Plataforma Republicana de Sabadell es manifesta contra la Monarquia i la Constitució

La manifestació baixant per Ronda Zamenhof / VICTÒRIA ROVIRA

Acabar amb el règim del 78 i impulsar la lluita per una república democràtica, lliure i fraterna és un dels objectius de la Plataforma Republicana de Sabadell. Aquest divendres, 6 de desembre, dia de la Constitució, aquesta entitat s’ha manifestat davant dels Jutjats de Sabadell amb el suport d’altres col·lectius.  La manifestació ha caminat fins a la ronda Zamenhof i Via Massagué per acabar a la plaça Sant Roc, on s’ha unit als altres manifestants, que cada dia al punt de les dotze, es manifesten davant de l’Ajuntament per demanar la llibertat dels presos polítics.

Tant davant dels jutjats com a la plaça Sant Roc s’ha llegit un manifest “Contra la Monarquia i la Constitució. Per la República”. En aquest document s’ha esmentat la corrupció que arrossega la corona espanyola, així com les reminiscències franquistes del règim del 78 conegut com la transició política.

La manifestació d’aquest 6 de desembre, a la plaça de Sant Roc / VICTÒRIA ROVIRA

L’objectiu de la Plataforma Republicana és establir espais unitaris locals de moviments socials col·lectius i s’ha esmentat la recent consulta popular sobre Monarquia o República celebrada el passat 6 d’octubre. Segons el manifest, la família reial amb els seus negocis de compravenda d’armes -i gaudint d’immunitat judicial- viu del poble espanyol cobrant sous milionaris. En el mateix parlament, s’ha demanat l’amnistia per tots els presos polítics i el retorn dels exiliats, així com plena llibertat per exercir el dret a vot i poder escollir si el poble català vol o no un estat republicà.

Els assistents a la plaça Sant Roc, unes dues-centes persones, han lluït banderes republicanes i estelades, i en aquesta ocasió han gaudit d’una major atenció, no tan sols dels vianants, també de les moltes persones que es trobaven passejant i comprant a les diferents fires al carrer que hi ha instal·lades a la plaça Dr. Robert i al passeig de la plaça Major.

Comentaris
To Top