Publicitat
Ciutat

El 98 per cent dels participants a la consulta 6 d’octubre voten ‘República’

El 98,18 per cent de votants a la consulta popular republicana 6 d’octubre han escollit l’opció ‘República’ a la pregunta “Quin és el sistema que voldríeu?”, on l’altra opció era ‘Monarquia’. En total hi han participat 6.269 persones majors de 16 anys. L’escrutini ha mostrat que 6.155 electors han votat ‘República’ i 72 ‘Monarquia’; hi ha hagut 38 vots en blanc i 4 nuls. La votació s’ha celebrat aquest diumenge de 10 h a 14 h sense incidents en 24 punts repartits per tota la ciutat.

Una dona diposita el seu vot en la consulta republicana d’aquest diumenge / LLUÍS FRANCO

Des de l’organització -una trentena d’entitats locals-, asseguren que la jornada ha estat un “èxit”, “ha mostrat que l’autoritat no pot fer res davant l’empenta del poble”. Aquests dies també s’han fet consultes del mateix tipus a Segòvia i Alcorcón, i des de la consulta de Sabadell mantenen que “tot i que ni els seus resultats ni els nostres, per si mateixos, no faran caure el rei ni instauraran la República, uns i altres són ja, en si, un acte de sobirania republicana”.

En el comunicat que han llegit els organitzadors de la consulta aquest migdia a la plaça de Sant Roc, afegeixen que “la voluntat expressada en les urnes aquest matí no permetrà acabar amb una monarquia opaca i corrupta que, sorgida de la ranera d’un poder dictatorial, ha perviscut en l’opulència a través dels mateixos mecanismes antidemocràtics que condemnen al poble a patir una vida precària i despullada d’autonomia”.

Demanaran “respostes i responsabilitats” a l’Ajuntament

Tot i que el ple municipal del mes de setembre va aprovar una moció per donar suport a la consulta, aquest dimecres l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va dir al plenari que finalment no podria ser per ordre de la Junta Electoral a causa de la proximitat amb les eleccions generals del 10 de novembre. Finalment, però, el consistori sí que ha pogut donar suport logístic a la votació.

Per aquest motiu, des de la coordinadora d’entitats que han fet possible la consulta, “en breu” exigiran formalment “respostes i responsabilitats” al govern local. Consideren que l’executiu ha utilitzat de manera “perversa i hipòcrita” la seva posició de poder per intentar “intimidar i deslegitimar” la consulta.

Publicitat
Comentaris
To Top