Oci i cultura

Pol Cruells treu un ‘single’ per recaptar diners per a Open Arms

Arran del drama humanitari i de les migracions que es viuen actualment al mar Mediterrani, Pol Cruells ha fet un duet amb Claudia Crabuzza a fi de sensibilitzar el públic i motivar donatius a favor de l’ONG Proactiva Open Arms.

“L’objectiu és que pugui seguir duent a terme la seva valuosa tasca, davant la inacció i la irresponsabilitat política de tots els estats implicats, que devaluen dia rere dia la dignitat i els drets humans de les persones afectades per una guerra, per la conseqüència de les migracions i per la pobresa. Cap persona és il·legal”, expliquen des del segell Microscopi.

La cançó que han escrit conjuntament és L’Onada, que canten en alguerès i en català. Evoquen en aquesta cançó una cultura comuna i compartida, bressolada per les mateixes onades a banda i banda del Mediterrani.

 

“L’amor que sentim per la Mediterrània, la mar que ha estat sempre una via de comunicació i agermanament de cultures, cal que recuperi el seu protagonisme original. Cal transformar tota injustícia en denúncia i tot abandonament, en solidaritat”, afegeixen.

Els dos músics materialitzen aquesta crida necessària a través d’una cançó que encoratja a no perdre mai l’esperança.

El single estarà disponible a totes les botigues digitals i tota la recaptació de regalies, drets i campanyes serà cedida pels artistes i pel segell, a favor de la causa que promouen. També se n’estrenarà un videoclip realitzat per Laia Estebaranz. Els donatius es poden fer en aquesta pàgina web.

Fusió musical

L’univers musical de Pol Cruells és resultat de la fusió. La música d’arrel de la Mediterrània hi és present en harmonies i melodies, però el bluegrass i l’americana hi flueixen amb naturalitat. El seu folk orbita a prop del pop, però apunta a la world music.​

Pol Cruells ha publicat ja diversos discos. El 2011 debuta amb Passeu, passeu…, de clara influència nord-americana. El segueixen Casa i vent, que fa evident la seva essència mediterrània, i Ràdio edits, del 2014, on es mesclen la frescor del pop i el chill-out amb la calidesa orgànica del folk. El 2016 consolida el seu so amb Astronauta de terrat, el seu disc més representatiu. Enguany presenta Fanzín, el seu treball més polièdric en el qual aposta decididament pel pop sense renunciar, però, al so acústic i d’arrel mediterrània que el caracteritza.​

El músic sabadellenc compagina el baix elèctric amb la seva faceta de cantant compositor. És baixista amb Els Amics de les Arts i col·labora esporàdicament amb altres artistes. 

Comentaris
To Top