Vallès

El centre de menors migrats vallesà serà finalment un equipament per a joves embarassades i mares menors d'edat

L'edifici de l'antic Hotel Terranova amb cases unifamiliars de fons al barri de Can Rosés de Rubí / ACN

L'Ajuntament de Rubí i el Departament d'Afers Socials han acordat no tirar endavant el centre de menors migrats sols que s'havia d'ubicar a l'Hotel Terranova i que va generar protestes del consistori i els veïns la primavera passada, i fer en aquest edifici un equipament adreçat a noies adolescents i joves embarassades i a mares menors d'edat. El municipi sí que acollirà, en canvi, pisos per a joves migrats sols d'entre setze i vint-i-un anys, de quatre places, repartits pels diversos barris de la ciutat.

Són pisos per a joves que estan aprenent l'idioma i fent formació per assegurar-se la seva emancipació. Les dues mesures formen part d'un pla d'atenció a infants i joves que han pactat les dues administracions. En el cas dels pisos de joves tutelats d'entre 16 i 21 anys, seran equipaments de com a màxim vuit places. Seran serveis residencials amb equips educatius dirigits a joves migrants sols.

Publicitat

És un servei que posa especial èmfasi en l'acollida i el desenvolupament d'una xarxa comunitària i en l'acompanyament més enllà de la majoria d'edat per garantir la cobertura de les seves necessitats i especialment les oportunitats laborals i la seva regularització administrativa.

Pel que fa a la residència per a noies adolescents, joves embarassades i mares menors d'edat amb infants d'entre zero i tres anys, tindrà quinze places i la voluntat de millorar les potencialitats i capacitats parentals de les joves perquè puguin desenvolupar el seu rol de la millor manera possible. Es treballaran també hàbits saludables i socials per a una vida autònoma i programes per promoure la tornada a la família.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top