BADIA

Entrenament policial per afrontar un atac terrorista, a Badia del Vallès

Pràctiques policials a Badia per parar un atac terrorista / CEDIDA

“Amb una ferida greu a l’artèria femoral, et dessagnes en un minut i mig”, adverteix José Luis Juárez, president del curs de Formació de Procediments Policials (FPP). Controlar hemorràgies d’arma blanca i de foc és una de les pràctiques de la jornada d’instrucció organitzada a Badia del Vallès, on s’ofereix un entrenament per parar un atac terrorista. El col·legi de l’Empordà és l’escenari de les actuacions.

El curs compta amb la col·laboració del Sindicato Unificado de Policía (SUP) i, en total, hi assisteixen una cinquantena d’agents d’arreu de l’Estat: Galícia, Madrid, Tenerife, Navarra o el País Basc –per primera vegada, a la formació hi haurà policia Foral i l’Ertzaintza. Aquest divendres, les instruccions se centren en tècniques sanitàries, mentre que durant tot el dissabte es basaran en situacions simulades en què, davant de la presència de figurants, els agents hauran de prendre determinacions, com per exemple decidir com actuar en una extracció de víctimes.

Pràctiques policials inspirades en situacions reals / CEDIDA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top