Ciutat

Les associacions veïnals del sud defensen el projecte de l’auditori al Mercat de Campoamor

Davant la irrupció de les crítiques a l’enderroc del Mercat de Campoamor, les associacions veïnals d’Espronceda i Campoamor han reafirmat el seu suport a la construcció de l’auditori i pisos per al jovent. “No és un projecte del PSC, és un recull les nostres reivindicacions històriques”, justifica Diego Granero, president de l’entitat veïnal de Campoamor. El projecte –encara en fase d’estudi– proposava la construcció d’un espai d’arts escèniques, una proposta de l’institut Ribot i Serra i pisos de lloguer gestionats per VIMUSA per als joves sabadellencs.

L’estat actual del mercat de Campoamor / VICTÒRIA ROVIRA

Davant les crítiques rebudes per part de la plataforma Associació del Poble del Sud, el representant d’Espronceda, Andrés Avellaneda, es defensa assegurant que “són mentida” i que “no han pres cap postura de forma arbitrària”. “Ho hem consultat a través dels presidents de cada comunitat”, explica. En aquest sentit, no assumeixen responsabilitats, “nosaltres ni tanquem ni obrim equipaments”, diuen. Però asseguren que exigiran una “dignificació” dels voltants del mercat: el camp de futbol abandonat, l’espai de petanca i els carrers adjacents.

Segons dades de l’Ajuntament de Sabadell, mantenir el Mercat de Campoamor obert implica una despesa de 128.866 euros anuals i, a partir de les taxes, es recullen 23.464 euros. D’aquesta manera, la diferència és de 105.402 euros. Fonts municipals apunten que el projecte no respon a un criteri de despesa, “sinó de falta de vitalitat i de demanda”.

Les entitats veïnals han carregat contra els grups municipals que han passat pel govern “i no han invertit ni un euro”. D’altra banda, Avellaneda i Granero donen suport als paradistes i es posicionaran al seu bàndol a l’hora d’exigir a l’Ajuntament que els faciliti altres opcions.

Pisos socials per rejovenir Campoamor

Comentaris
To Top