Ciutat

Defensors del poble de l’Argentina i Colòmbia visiten Sabadell

Abellan, la segona a baix a la dreta, en la presentació de l'AGOL / CEDIDA

El defensor de poble de Río Cuarto (Argentina), Ismael Rins, i el director de la Federación Nacional de Personeros de Colòmbia (FENALPER), Jesualdo Arzuaga, estan de visita aquests dies a Sabadell convidats per la síndica municipal de greuges, Eva Abellan. L’objectiu de la visita és conèixer la realitat de les defensories de proximitat de Catalunya i participar en una conferència de commemoració del 71è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

L’acte central de la visita serà aquest dimarts, 17 de desembre, a les 18.30 h, a la seu del Col·legi d’Advocats de Sabadell (Lacy, 15), que acollirà la conferència anomenada La defensa dels Drets Humans a la ciutat en l’àmbit internacional, en la qual Rins parlarà de la defensa del dret al medi ambient a la ciutat i Arzuaga exposarà en quina situació es troba una part dels personeros colombians pel que fa a la defensa de la vida a les ciutats.

En aquest mateix acte, Eva Abellan presentarà l’Aliança Global de l’Ombudsperson Local (AGOL) que es va fundar el mes de maig a Río Cuarto i de la qual la sabadellenca és impulsora i vicepresidenta primera.

La commemoració del 7è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans també va comptar dimecres passat a Sabadell amb un debat sobre l’estigmatització dels menors estrangers no acompanyats.

Comentaris
To Top