Ciutat

La Mobile Week omplirà Sabadell amb una vintena d’activitats

La Mobile Week durà una vintena d’activitats a la ciutat de la mà del territori

Presentació de la Mobile Week a Sabadell / ALBERT SEGURA

La ciutat de Sabadell es converteix aquest any per primer cop en escenari de la Mobile Week, una iniciativa per apropar l’activitat del congrés dels mòbils arreu del territori. En aquesta quarta edició de la proposta, es portarà el debat sobre la ciberseguretat, la intel·ligència artificial i la mobilitat a un total de 16 ciutats catalanes, amb un total de 300 propostes arreu de Catalunya.

A Sabadell es duran a terme un total de 18 activitats, que a Sabadell s’organitza conjuntament de la mà de l’Ajuntament i entitats com ara la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’ESDi, la Cambra de Comerç i Indústria o el Parc Taulí. “A Sabadell ens fem petons per presentar-nos, no tenim cap situació d’alarma”, ha dit en to de broma en la presentació l’alcaldessa, Marta Farrés.

L’alcaldessa ha destacat la importància de treballar colze a colze administració i institucions per sumar fortaleses i talent. “Amb la suma de l’entorn, Barcelona és més potent”, ha expressat Farrés, que ha apuntat l’esforç que s’ha fet per involucrar professionals de la ciutat que treballen en entorns com el social o el tecnològic.

“L’objectiu és organitzar espais de reflexió, gratuïtes per a tothom”, ha afegit l’alcaldessa.

Del Taulí a la Cambra, passant per l’ESDi i la UAB

La celebració dels actes s’estendran més enllà d’una setmana a Sabadell, un fet amb el qual els organitzadors han fet broma, parlant del Mobile Month. El Taulí, per exemple, hi participarà amb una taula rodona i un petit tas de les seves innovacions tecnològiques. “El Taulí és un referent en innovació del món de la recerca, tenim un sistema de reconstrucció 3D com element clau en cirurgia”, expressa el director general de la Corporació Sanitària, Joan Martí.

De fet, el Taulí ja participa demà en una sessió demostrativa de com l’aplicació de la tecnologia 5G pot salvar vides. Es tracta d’un innovador sistema que permet que agents de policia puguin seguir en directe les instruccions de metges en casos d’urgència.

L’ESDi també hi participa, a través d’una doble iniciativa adreçada a professionals que ja coneixen les potencialitats de la tecnologia per proveir la societat d’avenços, però també per als natius digitals, és a dir, menors de 30 anys que poden conèixer de primera mà l’aplicació de la tecnologia en el dia a dia. “Els ensenyarem totes les possibilitats de la manufactura adhitiva, és a dir, que a partir del no res en surti alguna cosa, com és el cas de les impressores 3D”, apunta Antoni Garrell, director general de la Fundació ESDi.

La Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell també hi participa amb una doble sessió de conferències. “Es tracta d’abordar les decisions que caldrà prendre en el futur, crear coneixement a partir de les dades”, apunta el vicepresident Leo Torrecilla.

La UAB participarà en quatre activitats, concretament conferències a la biblioteca Vapor Badia, incidint en la sostenibilitat com a element clau vinculada al desenvolupament intel·ligent. A banda, les biblioteques de la ciutat comptaran amb mostres bibliografiades del 24 de febrer al 27 de març, i Ràdio Sabadell emetrà els dimecres entre el 26 de febrer i el 25 de març un programa de 12.00 a 13.00 h dedicat a la Mobile Week.

Comentaris
To Top