Ciutat

Sabadell manté l’aposta per la Ronda Vallès i el Vial Interpolar

Les connexions permetrien alliberar el trànsit de Castellar del centre de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

L’Ajuntament de Sabadell manté que dues de les principals vies per desenvolupar la mobilitat a la ciutat en el futur i que cal projectar són la Ronda Vallès i el Vial Interpolar. Així ho valora el portaveu del Govern, Pol Gibert, després que divendres passat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va presentar el Pla de Mobilitat del Vallès davant dels alcaldes dels dos vallesos, entre ells l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Es tracta d’un paquet de mesures amb horitzó 2020 i que preveu dibuixar com han de ser les millores en matèria d’infraestructures al Vallès Occidental i a l’Oriental, tant per traçar les necessitats que tenen les dues comarques per connectar-se entre elles, com entre els municipis de cada una de les comarques i entre aquestes amb la ciutat de Barcelona.

Una via de dos o tres carrils

La Ronda Vallès ha de ser la clau que permeti connectar l’autopista C-58 amb Castellar del Vallès, evitant, així, el pas de vehicles pesats i de turismes per carreteres i carrers locals com la Gran Via a Sabadell, però també millorar la connexió entre la capital i la cocapital, Terrassa. “Aquesta ha de ser una via de dos o tres carrils que ha d’anar soterrada per l’avinguda de les Palmeres i que creuï el riu amb un viaducte”, explica el portaveu, Pol Gibert.

La mobilitat vallesana (i sabadellenca) del futur

D’aquesta manera, descarta de totes totes passar pel bosc de Can Deu, com s’havia previst originalment en algunes de les possibles solucions previstes en el traçat de la B-40, el conegut com a Quart Cinturó. Amb tot, Gibert manté que ha de ser l’Estat qui assumeixi el cost d’aquesta infraestructura, que ha de disposar d’un pressupost inassumible pel món local, i comparteix que la dificultat per preveure el tram entre Castellar i Granollers prioritza l’èmfasi que cal fer en el traçat Terrassa – Sabadell, arribant a Castellar.

El Vial Interpolar

L’altra via necessària, segons Gibert, és el Vial Interpolar en el tram que ha d’unir el polígon de Sant Pau de Riu-sec amb el de Can Roqueta. Aquesta és una infraestructura viària pensada per connectar diferents pols d’activitat econòmica del Baix Llobregat i el Vallès, on es preveu un traçat total de 60 quilòmetres per unir Molins de Rei, al Baix Llobregat, amb Sant Celoni, al Vallès Oriental.

En el tram vallesà, però, la part que hauria de creuar Bellaterra ha generat molta polèmica històricament, donat que preveia partir aquesta nucli en dos. Gibert no entra a abordar aquest tram, si bé considera vital el que uniria Sant Pau de Riu-sec amb Can Roqueta.

La Ronda Vallès, més a prop de connectar Sabadell amb Terrassa que amb Granollers

“No volem camions pel centre de la ciutat, congestiona, i Barberà del Vallès també està d’acord en que cal dibuixar-lo”, apunta Gibert. Amb aquests dos vials, es permetria planificar una ronda real que rodegés Sabadell, amb la connexió de la Ronda Nord (Ronda Vallès) amb la ja en servei Ronda Oest, i la creació de la Ronda Est, que permetria enllaçar amb el Vial Interpolar.

Comentaris
To Top