Publicitat
Ciutat

El Homrani i Farrés s’emplacen a una reunió per abordar la residència del sud

Manuel Navas entrega a Chakir El Homrani una carta demanant la construcció de la residència del sud / LLUÍS FRANCO

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s’emplacen a reunir-se pròximament per abordar la necessitat de construir la residència del sud. Així ho han manifestat aquest dimecres en el marc de la inauguració del nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles al Vallès Occidental, que ha obert portes a Sabadell.

A la seva arribada, una comitiva de representants del moviment veïnal han esperat el conseller per reclamar la construcció de la residència del sud, un equipament llargament reivindicat, ja que Sabadell no disposa de cap equipament públic d’aquestes característiques. Ara fa un any, el febrer del 2019, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament van signar un compromís mitjançant el qual s’acordava cofinançar la residència pública del sud de Sabadell.

No obstant això, el procés ha quedat encallat, amb un canvi de govern local pel mig. Avui, els veïns li han volgut recordar al conseller que fa just un any es va intentar posar fil a l’agulla al projecte. “M’han donat una carta que llegiré atentament, aquesta és una necessitat compartida que ha de dotar la ciutat amb una residència amb places públiques per donar resposta a les necessitats de Sabadell i del país”, ha expressat El Homrani.

Publicitat

Protesta per la residència del sud a Sabadell / LLUÍS FRANCO

En aquest sentit, el conseller ha expressat que estarà “encantat” de trobar-se amb l’Ajuntament per poder treballar a partir de la feina feta durant l’anterior mandat i trobar la manera de finançar part de la construcció de la residència. L’alcaldessa, Marta Farrés, ha convingut que es tracta d’una necessitat preferent: “És un dèficit històric que una ciutat amb 213.000 habitants no tingui cap residència pública”, ha apuntat Farrés.

“Esperem que no s’hagi de demorar i hi hagi una reunió bilateral entre el conseller i l’alcaldessa, agafant les bones paraules del conseller perquè així sigui”, ha afegit Farrés.

Insten la Generalitat a pagar la residència pública

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top