Ciutat

Més de 13 milions de viatges en autobús el 2019

Un autobús híbrid de la TUS / LLUÍS FRANCO
Un autobús híbrid de la TUS / LLUÍS FRANCO

Transports Urbans de Sabadell (TUS) ha registrat 13.870.647 viatges aquest 2019, la xifra més alta dels últims vint anys, amb un increment del 5,51% respecte a l’any anterior: més de 724.000 validacions respecte al 2018.

Aquestes són les dades que la TUS ha presentat avui en roda de premsa. Pel que fa a les línies, la L1 continua sent la més utilitzada (13%) que, conjuntament amb la L2 (12,6%) i la L3 (11,9%), donen servei al 37,4% dels usuaris totals.  Les dues úniques línies que han patit un descens respecte l’any anterior ha estat la L12 (-6,7%) i la L23 (-6,2%).

Es consolida la multiviatge

D’altra banda, el bitllet més utilitzat és la targeta de 10 viatges de la TUS, tot i que la tendència a optar per un abonament mensual és la que més creix respecte el 2018: tant l’abonament convencional (19,7%) com l’abonament jove (21,1%). “El bitllet multiviatge es consolida i es percep el transport públic com a opció”, ha conclòs el tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez. Dos opcions que, de fet, premia la nova tarifació de la TUS.

El president de TUS, Paco López, el tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez i el gerent de TUS, Xavier Cañadas / D.S.

Per dies de la setmana, durant el 2019 el repunt més gran d’usuaris s’ha registrat durant els dies festius, amb una pujada del 10,95%, 9.508 viatges totals. Tanmateix, la major porció del pastís correspon als feiners lectius, on es van validar més de 53.563 desplaçaments. Els feiners, en total, representen el 90% dels viatges setmanals.

En la mateixa línia, es consoliden també els punts de venda, el 70% dels títols propis venuts el 2019 es distribueixen a través dels punts de venda de proximitat. “Es consolida aquesta xarxa amb cinquanta nous punts”, destaca Rodríguez.

La xarxa de la TUS aprova amb nota

La TUS també ha fet pública avui l’enquesta de satisfacció del 2019. Així, en un estudi realitzat a 1.200 persones, es conclou que el 79,53% de les persones entrevistades valora bé o molt bé el servei. La freqüència de pas és l’aspecte pitjor valorat, tot i que aprova (6,9/10), tot i ser l’aspecte que més millora respecte a l’any passat (+0,22%). En canvi, la xarxa urbana d’autobusos o el recorregut de les línies és la més reconeguda, amb una valoració de 7,83.

El president de la cooperativa, Paco López, ha destacat que els canvis impulsats han contribuit a millorar la percepció dels usuaris respecte al servei: “les mesures preses han estat un encert, hem canviat recorreguts o horaris adaptant-nos a les necessitats”.

López ha valorat que la nova L14, que connecta l’Hospital Taulí amb la zona empresarial de Can Roqueta, i la L15, entre el Centre i la Bassa, han tingut una “bona acollida”. Tanmateix, les línies millor valorades són la L1 i la L3, mentre que la L14 i L80 són les que menys nota reben.

D’altra banda, posa en relleu que la xarxa d’autobusos sigui el més valorat:  “Molts cops es posa en dubte, però els nostres usuaris demanen que la xarxa es reforci, no que es canviï”, defensa.

Neteja diària per protocol

Pel que fa a l’arribada del coronavirus a Sabadell, l’Ajuntament de Sabadell ja s’ha posat en contacte amb les empreses municipals per “coordinar protocols”, ha explicat el re gidor. En aquest sentit, si es detectés qualsevol cas s’activaria el protocol. Tot i això, la competència pertany al Departament de Salut de la Generalitat. “Hi ha un comitè de seguiment“, ha tranquil·litzat Rodríguez.

D’altra banda, López assegura que els vehicles es netegen protocolàriament cada dia per desinfectar-los, des de la pandèmia de la grip-A del 2009.

Comentaris
To Top