Ciutat

L’Ajuntament de Sabadell reforça les mesures d’higiene per l’amenaça del coronavirus

L’Ajuntament de Sabadell ha emprès mesures per reforçar la higiene dels edificis administratius i equipaments municipals davant l’augment de casos de coronavirus a la Corporació Sanitària del Parc Taulí. El Govern ha activat un comitè de seguiment encarregat d’aplicar les indicacions de la conselleria de Salut a la ciutat. La taula especial està encapçalada pel tinent d’alcaldessa Pol Gibert i compta amb la presència de la regidora de Salut, Sònia Sada, i la presència dels directors d’àrees de l’Ajuntament i es reunirà a diari.

El Taulí ja ha confirmat els quatre primers casos. Són professionals de la corporació sanitària i el seu estat és lleu. En conseqüència, en total hi ha 47 persones en aïllament domiciliari, comptant les quatre infectades, per evitar la propagació del virus. La competència en salut pública recau sobre la Generalitat. No obstant això, l’Ajuntament ja aplica les seves pròpies mesures.

El comitè de seguiment, reunit aquest matí / CEDIDA

“L’Ajuntament té doble naturalesa: ha de garantir que els serveis públics es cobreixin i també és com una empresa, que ha de protegir la seguretat dels seus treballadors”, asseguren fonts municipals. En aquesta línia, el Govern ha decidit repartir dispensadors de gel i tovalloletes eixugamans a disposició dels treballadors públics i la resta de ciutadans amb l’objectiu de minimitzar les possibilitats de transmissió en els edificis de titularitat municipal.

Des del Govern també s’ha decidit elaborar dos llistats per prevenir-se davant d’un possible enduriment de les mesures per part de la conselleria de Salut. D’una banda, s’han comptabilitzat els actes públics en què hi hagi una previsió d’una certa afluència de gent. Així mateix, s’ha realitzat un inventari dels equipaments municipals –centres cívics, equipaments esportius i educatius, entre d’altres– davant la possibilitat que s’hagin d’aplicar noves mesures.

Comentaris
To Top