Publicitat
Ciutat

Coronavirus: onze denúncies per desobeir el confinament a Sabadell

Nou denúncies més per desobeir el confinament a Sabadell. Ja en són onze els casos de persones que han estat identificades pels cossos policials per fer cas omís a la reclusió a casa en el marc de l’estat d’alerta. Del total de requeriments, els Mossos d’Esquadra n’han realitzat sis, mentre que la Policia Municipal en porta ja cinc. En tots els casos es tracta de persones que rebutgen el règim d’aïllament i que es negaven a seguir les ordres dels cossos policials. Els dos cossos –local i català– treballen conjuntament amb la Policia Nacional per donar compliment al confinament des del diumenge passat.

La Policia Municipal patrullant aquest matí a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

La majoria d’episodis de desobediència, segons assenyala la Policia Municipal, estan relacionats amb individus que ocupen l’espai públic sense que hi hagi un motiu aparent i excepcional, com sortir de casa per adquirir bens de primera necessitat, traslladar-se al lloc de feina, fer trajectes a farmàcies i gasolineres o treure el gos. En la majoria de casos, es tracta de nois joves.

En un dels casos, la Policia Municipal va identificar i obrir un expedient a un noi que estava consumint marihuana en una plaça pública que estava barrada als vianants. Se li va fer un decomís de la substància il·legal per després advertir-li que estava incomplint amb l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. Les dues primeres denúncies imposades a Sabadell per desobediència ja van ser a dos individus joves que participaven en botellons pels carrers de la ciutat.

Fora de Sabadell, els Mossos d’Esquadra van sancionar ahir un home, veí de la ciutat, a la comarca del Priorat mentre intentava creuar Catalunya per arribar a la seva segona residència a la Terra Alta.

Primer control conjunt

El coronavirus ha deixat una imatge per la història: tres cossos policials –Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional– treballant braç a braç pel compliment del confinament. Aquest migdia, s’ha realitzat el primer control conjunt a la plaça d’Espanya, en què s’ha realitzat una comprovació sobre els desplaçaments dels usuaris respectaven la normativa establerta. Hi ha hagut diversos advertiments informatius però cap ha acabat amb sanció. 

El control conjunt realitzat aquest migdia a la plaça d’Espanya / VICTÒRIA ROVIRA

Fins al lloc s’hi han desplaçat una vintena d’agents dels tres cossos policials, tots sota les directrius del Ministeri de l’Interior. En l’entorn de la plaça d’Espanya s’ha comptat amb deu mossos d’Esquadra, sis policies municipals i quatre agents del Cos Nacional de Policia. Els controls preventius al trànsit viari i a peu seran la tònica habitual després que s’hagin reforçat els efectius.

Què em pot passar si desobeeixo?

Sabadell està en estat d’alerta i saltar-se la norma pot tenir greus conseqüències. D’acord amb la llei, qualsevol incompliment podria comportar des d’una multa de 100 euros fins a un any de presó, segons la gravetat del fet. El sol fet de moure una tanca o treure una cinta policial pot comportar fins a 600 euros de multa.

En cas de desobediència o de resistència a l’autoritat, la persona implicada podria haver de pagar una multa de fins a 30.000 euros, mentre que si posa en risc la salut pública, la sanció oscil·la entre 3.001 i 600.000 euros. Qui oposi una resistència greu podria enfrontar-se a penes de presó de tres a 12 mesos. És el supòsit més extrem plantejat per la llei, però no és descartable.

Primeres denúncies per desobeir el confinament pel coronavirus a Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top