Esports

“Apel·lo al compromís i solidaritat del soci del Club Natació”

Claudi Martí ha analitzat la situació de l'entitat / D.S.

Responsabilitat social i comprensió. Aquesta és l’essència del missatge que ha volgut transmetre el president del Club Natació Sabadell, Claudi Martí, a través d’una roda de premsa telemàtica per aclarir la controvèrsia creada sobre el pagament de les quotes durant el temps que estiguin tancades les instal·lacions a causa de la crisi del coronavirus. Martí ha deixat clar que tenen l’obligació de cobrar-les perquè així ho marquen els estatuts com a garantia de viabilitat de l’entitat.

Més enllà d’articles i el vessant legal, el president del Club ha demanat la “comprensió” del soci davant “una situació desconeguda per tothom. Pensem que es tracta d’una responsabilitat social i hem de contribuir-hi tots per aconseguir aquesta viabilitat econòmica”. Entén que aquesta decisió hagi pogut crear un “clima d’incomprensió en un moment d’especial angoixa emocional”, però també ha volgut explicar les raons econòmiques que han desembocat en l’ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació) a tota la plantilla –amb unes petites excepcions– amb números. “En una situació normal, el Club ingressa un milió d’euros al mes i les despeses pugen fins a 994.000 euros, això vol dir un petit superàvit d’uns 6.000 euros. El 40% dels ingressos provenen dels serveis, ara totalment aturats, i la resta són les quotes del soci. Si aquestes s’anul·lessin, quedaríem a zero. Necessitem, doncs, una capacitat d’ingressos per poder fer front a proveïdors, llogaters, creditors financers i despeses de manteniment fonamentals –com tenir cura de l’aigua de les diferents piscines– perquè el Club mantingui uns mínims. Per això apel·lo a ser solidaris i comprensius. No deixarem cap soci fora perquè no pugui pagar una quota. Que ens expliqui el seu problema i hi buscarem solucions. De fet, ja hem atès alguns casos i tot té solució”, explica. D’altra banda, ha comentat que “estem treballant a tots els nivells per aconseguir alguna mena d’avantatge fiscal en la declaració de l’IRPF. O sigui, que les quotes es considerin donacions a una entitat sense ànim de lucre”.

Claudi Martí també s’ha referit a la bona resposta dels treballadors davant l’ERTO. “Han entès la situació i nosaltres ens hem compromès a mantenir tots els llocs de treball i arribar a la retribució de la totalitat del sou amb un complement. Els esportistes professionals i personal tècnic també han mostrat una total predisposició i faran el que calgui per donar suport a l’entitat. El gran repte és superar això tots junts i tornar també tots junts amb més força”.

Competicions, en l’aire

Preguntat per l’àmbit esportiu, Claudi Martí assegura que “ningú sap si acabaran les competicions d’aquesta temporada. Així com en el futbol hi ha molts interessos econòmics, en l’esport de l’aigua és diferent. En l’última reunió amb la Federació Espanyola es van establir tres alternatives per acabar la temporada domèstica i el termini per decidir és el 30 d’abril”. Sobre la competició internacional, amb la Champions aturada, Martí ha subratllat que “la FINA té la intenció d’acabar, però seria en un format totalment diferent”.

Col·laboració mèdica

D’altra banda, el president del Club Natació Sabadell ha explicat la predisposició de l’entitat a col·laborar en la crisi sanitària del coronavirus. Ha revelat que va oferir les instal·lacions a l’alcaldessa, Marta Farrés, per acollir l’Hospital Temporal Vallès Salut, que finalment s’ha instal·lat a la Pista Coberta d’atletisme. També ha avançat la col·laboració amb l’equip d’investigació de l‘hospital Germans Trias i Pujol de Can Ruti per convertir el pavelló de Cademesa i el pàrquing en una espècie de laboratori per fer assajos clínics de noves tecnologies relacionats amb la Covid-19. “No podem ser aliens a tot el que està passant i aquesta és una bona manera d’implicar-se”, ha subratllat Claudi Martí.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top