Publicitat
Esports

Carles Poyato: "L'ERTO del Club Natació es fa per responsabilitat social"

El Club Natació es va veure obligat a tancar totes les seves instal·lacions / Cedida

El director general del Club Natació Sabadell, Carles Poyato, valora l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que l'entitat aplicarà a tots els seus treballadors després de veure's obligat a tancar les instal·lacions complint les mesures de la Generalitat per combatre la crisi del coronavirus. En una entrevista concedida al Diari de Sabadell, vol transmetre un missatge de tranquil·litat i demana la comprensió dels treballadors i també dels socis.

Era una decisió inevitable? Penso que hem executat un dret de responsabilitat social. És un moment dur, però es tracta d’una situació excepcional i la nostra obligació moral és ajustar despeses i ingressos. Ho hem volgut explicar molt bé i estem contents de la bona resposta dels treballadors. Ara és un moment d’unitat.

Ara mateix el Club té gairebé 250 treballadors i 28.000 socis. Com afecta una aturada d’aquesta magnitud? És parar una maquinària impressionant i nosaltres volem vetllar, per sobre de tot, per les més de 200 famílies directament afectades. Entenc la seva preocupació, però jo mantinc fil directe amb molts d’ells i el comitè d’empresa i he notat una absoluta comprensió. Els he dit amb tota sinceritat que els espero veure a tots molt aviat. El Club sempre ha destacat pel seu esperit familiar i en els moments difícils això es nota. Volem sortir d’aquesta situació de la millor manera possible.

El tancament perllongat de les instal·lacions també pot provocar problemes de manteniment? Intentem minimitzar-los al màxim. S’ha format un petit grup de manteniment que treballa a mitja jornada, tots perfectament protegits i seguint les mesures de seguretat, perquè l’aigua no es pot perdre o podrir. És més costós buidar ara totes les piscines i tornar-les a omplir quan tot passi, perquè això ens obligaria a escalfar 11 milions de litres d’aigua. En canvi, si la mantenim i baixem la temperatura, no ens costarà tant després. Estem en una economia de guerra.

Carles Poyato, en una imatge d'arxiu / CEDIDA

Alguns socis han reclamat que se’ls torni part de les quotes si no poden utilitzar les instal·lacions? És un tema delicat i hi ha alguns casos, però també vull apel·lar a la responsabilitat del soci. Pensem que el Club Natació té un doble vessant, serveis i social, i en la quota es preveu el manteniment de totes les instal·lacions. Quan el soci torni, voldrà trobar-ho tot en perfectes condicions i nosaltres també volem obrir oferint les màximes garanties. Un gimnàs, per exemple, només ofereix un servei molt determinat. No és el mateix.

Ningú ho sap, però té Carles Poyato alguna previsió per al moment de la tornada? És molt difícil fer previsions, però a títol personal tinc una opinió: la primera setmana de maig. Potser és més aviat un desig, però no ho veig com un termini impossible. Caldrà veure l’evolució de la situació i el primer de tot és la salut de les persones. La nostra il·lusió és poder retrobar-nos com més aviat millor amb els treballadors i que el soci pugui gaudir de la seva rutina.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top