Publicitat
Ciutat

La Generalitat durà aquest dijous els elements per muntar l'hospital de campanya de Sabadell

L'Ajuntament ha demanat a la Generalitat celeritat en la construcció després de rebutjar les tendes militars

Militars a la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

La Generalitat durà aquest dijous al matí a Sabadell els sistemes de panells per poder aixecar l'Hospital Temporal Vallès Salut. Ho faran després que dimarts va rebutjar la instal·lació de tendes militars a l'hospital de campanya que s'està aixecant a l'interior de la Pista Coberta d'Atletisme de Sabadell. Segons han confirmat fonts del Departament de Salut, s'ha optat per implementar el model que ja està funcionant al pavelló Olímpic que dona servei a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Interior del pavelló Olímpic de la Vall d'Hebron amb els boxes i els llits preparats per als malalts de Covid-19 / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Es tracta d'un model basat en pantalles per separar els pacients entre ells, allunyant-se, així, d'un model militar. El personal de l'Exèrcit de Terra que va arribar a Sabadell dimarts procedent de Salamanca va començar a desplegar el seu instrumental, però responsables del Departament de Salut va establir que s'aturessin els treballs per implementar el nou model.

Publicitat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha negat que s'hagi aturat la construcció de l'hospital de campanya, i ha explicat que s'ha considerat que, per criteris tècnics, no era la mesura més adequada. En el seu lloc s'ha optat per un sistema més robust i més fàcil de netejar, com el que s'ha fet servir a Barcelona. "Continuaran ajudant per fer-ho d'aquesta manera", ha dit.

"Ens és igual si són tendes o panells, el que demanem és que s'aclareixin perquè nosaltres hem corregut per tenir la pista a punt", ha valorat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. El Departament de Salut confirma que tot i el retard, la posada en funcionament de la infraestructura manté el calendari, prevista per al 10 d'abril. Farrés ha detallat que després d'una reunió celebrada aquest dimecres, la Generalitat s'ha compromès a dur dijous el material. L'exèrcit, pel seu cantó, es quedarà per participar en el muntatge.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top