SANT QUIRZE

Els bombers estudien com traslladar els ancians de la residència Assís de Sant Quirze negatius en coronavirus

Residència Assís de Sant Quirze / CEDIDA

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha realitzat una inspecció aquest dimarts al matí a la residència Assís de Sant Quirze de Vallès. Mitjançant un cos de bombers, s'ha dut a terme una inspecció per valorar la situació dels avis i àvies i estudiar el possible trasllat de les persones residents que donin negatiu en Covid-19.

Aquesta actuació respon a la petició que ahir va fer l'Ajuntament de Sant Quirze a la Generalitat perquè actués de forma urgent en aquest equipament on ja han mort fins a 16 persones a causa de coronavirus i es té constància que hi ha 40 persones infectades.

La petició ha tingut una ràpida reacció i s'ha concretat en la visita d'un equip de bombers especialitzat en riscos químics, que han inspeccionat les instal·lacions per dissenyar un pla de trasllat per als avis i àvies que no estan contagiats, actualment confinats en una sola planta. Aquesta mateixa tarda s'espera la visita d'un equip d'epidemiologia del Departament de Salut que valorarà la situació i decidirà com i on es podran traslladar els residents.

L'Ajuntament de Sant Quirze va fer ahir mateix una petició a la Generalitat perquè actués de forma urgent en aquesta residència que pertany a una fundació privada i que compta amb personal sanitari insuficient a causa de les baixes generades per l'epidèmia. A hores d'ara, els malalts estan sent atesos coordinadament amb personal del CAP Sant Quirze, a l'espera que el trasllat de persones sanes es pugui fer aquesta setmana, un cop es concreti el sistema de transport i el lloc on poder portar residents.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top