Vallès

Sentmenat col·labora amb el col·lectiu manter per confeccionar material sanitari

Aziz Faye calcula que, amb les onze bobines de tela que l’Ajuntament de Sentmenat els ha fet arribar, podran fabricar unes 5.000 bates, una part de les quals aniran a centres d’atenció primària del Vallès. Ell és un dels 30 treballadors del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, un col·lectiu que ha transformat la seva fàbrica per produir material sanitari utilitzant una vintena de màquines de cosir industrials. En aquestes instal·lacions, fins ara hi confeccionaven la marca de roba Top Manta.

El col·lectiu manter ha reconvertit l’activitat per confeccionar material sanitari / SINDICAT MANTER

“En el moment en què va arribar aquesta crisi vam desmuntar la botiga per poder ajudar. Nosaltres teníem teles pròpies per fer mascaretes i bates, però no ens han aguantat tant temps. Per això, a través d’un amic vam connectar amb el Marc, que podia parlar amb empreses”, relata Faye.

Es refereix a Marc Verneda, l’alcalde de Sentmenat, que a través d’un transportista els va fer arribar material de la companyia Robin Hat i de l’Hospital de Granollers. Gràcies a aquesta col·laboració, ja s’han pogut confeccionar, aproximadament, unes 800 bates.

De fet, a través d’una xarxa de voluntaris sorgida d’un taller de costura, en el municipi ja s’han cosit més de 10.000 mascaretes. Ara bé, per convertir en bates el material rebut es necessitaven recursos industrials: “Ells treballen a un nivell professional. Utilitzen una nau, màquines i agulles adequades. De seguida poden fer una multitud de productes”, puntualitza l’alcalde de la població.

Comentaris
To Top