Publicitat
Vallès

Els voluntaris incombustibles de Sentmenat ja han repartit 10.000 mascaretes

Imagineu-vos un indicador que calculés el nombre de mascaretes fabricades a cada municipi en funció de la població -tal com es fa amb els casos de coronavirus-. Sentmenat té poc més de 9.000 habitants i ja n'ha repartit més de 10.000: a centres sanitaris i residències d'arreu de Catalunya, comerços, col·lectius vulnerables i ajuntaments. I sembla que, de moment, no s'aturaran.

El centenar de voluntaris, la majoria dels quals són veïns i treballadors de municipals, fa tres setmanes que fabriquen mascaretes amb material cedit per empreses, entitats i particulars. Tothom hi ha posat de la seva per col·laborar-hi: les clíniques DentalCat i Dental Sentmenat, per exemple, han ajudat amb els processos d'esterilització. També ho ha fet l'Hospital Asepeyo de Sant Cugat, encara que no sigui de la població.

Imprevisiblement, les màquines de cosir s'han fet imprescindibles. La iniciativa va sorgir de l'Ajuntament i de l'Associació de Veïns, que durant l'any organitza un taller per ensenyar a confeccionar roba. Van fer una crida per trobar voluntaris i ràpidament va fer efecte. L'empresa Robin Hat, de Rubí, que es dedica a fabricar barrets de quiròfan, a més, va donar un cop de mà molt important oferint el seu material. “Es van posar a disposició i la seva oferta ens va encaixar com un guant”, va explicar l'alcalde de Sentmenat, Marc Verneda.

Publicitat

Els hospitals agraeixen les mascaretes confeccionades de Sentmenat / CEDIDA

Per a persones grans, nadons i embarassades

A principis de setmana, tres milers de mascaretes esterilitzades van ser repartides entre persones grans. El divendres, es van atorgar a famílies amb nadons i a partir de la setmana vinent s'entregaran a embarassades.

De moment, també se n'han donat 3.825 a centres sanitaris, 1.130 a residències de gent gran o altres grups de risc, 530 a cossos de seguretat i altres ajuntaments i 1.410 a empreses i comerços.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top