Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament es prepara per una Festa Major amb canvis per la pandèmia

L’Ajuntament es prepara per una cita amb canvis per la pandèmia amb diferents escenaris possibles

Els concerts podrien ser dels més afectats / D.S.

Albert Segura – Pilar Armengol

La Festa Major de Sabadell podria sotmetre’s a canvis importants si les autoritats sanitàries mantenen directrius estrictes per controlar la pandèmia del coronavirus. Per aquest motiu, l’Ajuntament treballa amb diferents escenaris sobre com actuar en cas que s’hagin d’establir, per exemple, limitacions en la participació a actes massius en altres edicions, com ara els concerts de l’Eix Macià, el pregó o la jornada castellera.

“N’estem parlant i força, ara per ara no sabem si l’escenari que se’ns presenta ens permetrà concentrar aglomeracions al carrer”, assenyala el regidor de Cultura, Carles de la Rosa. Així mateix ho va traslladar dimecres als grups municipals en una Comissió Informativa, davant la incertesa que presenta el virus i que ja ha fet caure altres festes majors a la comarca.

De fet, aquest dimecres l’Ajuntament de Terrassa ha anunciat que suspenia els actes previstos, sumant-se, així, a municipis com Cerdanyola i Sant Cugat, que han hagut de cancel·lar les celebracions previstes per maig i juny.

El regidor apunta que a dia d’avui es treballa en tres escenaris diferents: “Un de molt restrictiu, un de restricció mitjana, i un de molt menys restrictiu”. Basant-se en aquests tres supòsits, l’equip de govern ha decidit tirar endavant la preparació de la festa “perquè, en cas que es pugui fer, cal tenir-ho tot a punt”.

D’aquesta manera, a nivell tècnic s’està treballant com si la festa s’hagués de celebrar de manera  habitual, si bé no s’ha tancat cap contractació per la incertesa que ara mateix hi ha sobre les taules del consistoris que, com el de Sabadell, han de pensar en com organitzen els actes festius durant l’estiu i primers compassos de tardor.

Anul·lacions als barris

De la mateixa manera, la majoria d’associacions de veïns de Sabadell ja han anunciat que no celebraran les seves festes de barri, la darrera la de Can Rull.  En aquest cas són les entitats les que s’encarreguen d’organitzar els actes festius, així com les contractacions, motiu pel qual s’han començat a moure fitxes per aturar tot tipus d’activitat a setmanes vista.

Així, s’ha volgut ser previsor i evitar de totes totes perdre diners, però sobretot posar en perill la salut dels veïns, en un moment on les entitats prefereixen esperar i celebrar quan es tingui temps, motius i sobretot garanties per a poder-ho fer.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top